Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić: Štrajk u FAP-u besmislen

    Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je rekao da je štrajk u Fabrici automobila Priboj (FAP) besmislen i da će danas ili sutra vlada imenovati novog generalnog direktora tog preduzeća.

    "Štrajk u FAP-u je besmislen, u štrajku je mali broj radnika, a Vlada radi sve što može da se reše problemi tog preduzeća", rekao je Vučić novinarima u Obrenovcu.

    Kako RTS saznaje na sednici Vlade koja počinje u 14 časova biće imenovan novi direktor pribojskog FAP-a.

    Radnici su već zamrzli štrajk a novu upravu očekuju u četvrtak popodne i nadaju se da će uz nju uspeti da nastave poslovanje i posle 31. maja kada država prestaje da ih štiti od poverilaca. Podsećaju da im je Vlada uz novo rukovodstvo obećala i da će do 4. maja dobiti tri od devet zaostalih zarada.

    Vučić je u Obrenovcu dodao da je za Vladu težak posao da obezbedi uslove da FAP nastavi da radi i posle 31. maja kada ističe zaštita preduzeće u restrukturiranju od poverilaca.

    Radnici FAP-a su juče odmrzli štrajk jer u četvrtak, 10. marta, vlada nije imenovala novog generalnog direktora, kako je ranije bilo dogovoreno.

    Štrajk radika FAP-a počeo je 23. februara, ali je zamrznut 3. marta posle dogovora s predstavnicima vlade o rokovima isplate zaostalih zarada i imenovanju nove uprave.

    Od tada su isplaćene dve od devet zaostalih zarada.

    Predsednik Štrajkaškog odbora Miroslav Mršević je danas agenciji Beta rekao da će radnici odluku o daljim aktivnostima doneti nakon imenovanja direktora i predstavljanja planova za poslovanje tog preduzeća.

    FAP zapošljava oko 650 radnika i jedno je deset preostalih preduzeća u restrukturiranju čija zaštita od poverioca ističe 31. maja, a ako do tada ne bude nađeno rešenje, preduzeće mora da ide u stečaj.

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE