Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Foto vest: Ko to gleda Kesića?

    „Necenzurisane laži“ je naziv izložbe na kojoj su prikazani negativni sadržaji o Srpskoj naprednoj stranci i njenim istaknutim članovima, na prvom mestu Aleksandru Vučiću.

    Izložba je otvorena u beogradskoj galeriji „Progres“, koju je priredila pres služba Srpske napredne stranke, a na kojoj su prikazani negativni medijski sadržaji objavljeni u prethodne dve godine o aktuelnoj vlasti.
    SNSmedijiIzlozba2„Ova izložba nije prozivanje medija koji uvredljivo pišu o Aleksandru Vučiću“, rekla je u ime organizatora šefica Službe SNS za informisanje Vladanka Malović i dodala da su pred građanima dokazi da je u Srbiji dozvoljena ne samo kritika, već ekstremna kritika i apsolutna neodgovornost za ono o čemu se piše i govori.

    „Izložba je samo izbor 2.523 primera od ukupno 6.732 negativna medijska sadržaja u poslednje dve godine objavljena o Aleksandru Vučiću i SNS“, istakla je Malović.
    SNSmedijiIzlozba3Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je izložba možda najbolji način da se konačno otvori pitanje odnosa između cenzure i slobode u Srbiji.

    „Izložba svedoči da u Srbiji nema ni cenzure, ni medijske diktature, već da postoji čak i pravo da se sloboda zloupotrebi. Sloboda uvek mora ići zajedno sa odgovornošću, a jedan deo srpske medijske scene tome nije sklon“, rekao je Vuk Stanković.

    Izložbi su prisustvovali funkcioneri SNS, među njima akteri izloženih novinskih članaka, Bratislav Gašić, Nebojša Stefanović, Maja Gojković, Zoran Babić, Siniša Mali, ali i funkcioner SPS Aleksandar Antić.

    Između ostalog, na izložbi su prikazani isečci iz novinskih članaka, citati iz novina, kao i sa društvene mreže „Twitter“.

    Posebno mesto u galeriji rezervisano je za autora emisije „24minuta“ Zorana Kesića, kom su „obezbeđeni“ i televizori sa kojih on non-stop ponavlja ime i prezime premijera.
    SNSmedijiIzlozba1Ova „neobična“ izložba će u Progresu biti otvorena u narednih mesec dana, a od septembra kreće na turneju po Srbiji.

    Izvor: BIZLife, Agencije

    What's your reaction?

    Komentari

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE