Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hrvatska dala pismenu saglasnost za otvaranje poglavlja

    Hrvatska je dala pismenu saglasnost da se nastave pripreme za otvaranje poglavlja 23 u pregovorima o pristupanju Srbije EU, objavila je Radio-televizija Srbije pozivajući se na diplomatske izvore u Briselu.

    RTS navodi da se formalna odluka očekuje danas na sastanku ambasadora zemalja članica EU.

    Holandsko predsedništvo stavilo je ovo pitanje na dnevni red očekujući da će o njemu danas biti postignuta saglasnost, posle intenzivnih kontakata sa Zagrebom.

    Komesar za proširenje Johanes Han rekao je prošle nedelje da je s Hrvatskom pronađeno rešenje za otvaranje poglavlja 23 i formulacija koja je prihvatljiva i za Hrvatsku, mada je Zagreb to isprva demantovao.

    Šef hrvatske diplomatije Miro Kovač juče je da je Hrvatska obezbedila da svi njeni zahtevi uđu u pregovarački proces Srbije i Evropske unije i da se nada da će u junu biti postignuta saglasnost svih zemalja članica EU da Srbija otvori poglavlje 23.

    Beogradske Večernje novosti prenele su na svom sajtu da u oblikovanju merila za poglavlje 23 i 24 za Srbiju, hrvatski zahtevi nisu u Briselu prihvaćeni u formulacijama kako je Zagreb tražio, već su znatno ublaženi i prilagođeni evropskoj praksi.

    Izvor: Beta

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE