Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Jahorina Ekonomski forum 2016: Nova rešenja za ekonomiju i privredu

    „Jahorina Ekonomski forum 2016“ koji se 20. i 21. aprila pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, održava na Jahorini okupiće neke od najiskusnijih stručnjaka savremene ekonomije, domaće privrednike, strane investitore i predstavnike najvećih privreda u svetu.

    Cilj „Jahorina Ekonomskog foruma 2016“ je da se kroz panel diskusije, neformalne i formalne susrete s učesnicima iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, zemalja regiona, jugoistočne i zapadne Evrope, Rusije i Kine dođe do zaključaka i smernica u vezi s pretnjama, slabostima, mogućnostima, potencijalima i kapacitetima za jačanje ekonomske saradnje, kao i preporuka u vezi s unapređenjem ekonomije u Republici Srpskoj.

    „“Jahorina Ekonomski forum“ zamišljen je kao susret koji našim privrednicima, ekonomistima, bankarima, donosiocima odluka treba da ponudi odgovore i uvide nekih od najiskusnijih ekonomista u svetu, njihov pogled, preporuke za nove izazove koji su nam potrebni za bolje razumevanje ne samo društva i tržišta u regionu, Evropi i svetu, već i novih prilika i opasnosti koje se ne smeju prevideti. Cilj nam je da kroz dijalog i razmenu znanja i iskustava dođemo do nekih novih zaključaka i predloga koji bi u budućnosti mogli da proizvedu nova rešenja za ekonomiju i privredu“, rekao je Saša Grabovac, član Organizacionog odbora „Jahorina Ekonomskog foruma 2016“.

    „Jahorina Ekonomski forum 2016“ će kroz osam panel diskusija u kojima će učestvovati domaći i strani stručnjaci, akademici, profesori, ambasadori, političari, predsednici uprava nekih od najvećih kompanija današnjice ponuditi uvide na novi svetski ekonomski poredak, savremene trendove u makroekonomskim politikama velikih i manjih država, geopolitičkim uslovima i posledicama fluktuacije cena sirovina na međunarodnom tržištu, kao i o opredeljenju zemalja zapadnog Balkana za razvoj realnog sektora, te prilikama i opasnostima takvog izbora.

    „Jahorina Ekonomski forum 2016“ ugostiće neke od najznačajnijih i najupućenijih predstavnika međunarodne ekonomije, neke od najuspešnih privrednika iz regiona, predstavnike Ruske akademije nauka, Evropske komisije, diplomatskog kora u Bosni i Hercegovini, bivše menadžere Šangajske berze, nemačke Bundesbanke, predstavnike nekih od najvećih osiguravajućih kuća i banaka u Bosni i Hercegovini, te predstavnike izvršne vlasti Republike Srpske.

    Izvor: BIZlife

    Foto: Termaghotel.com

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE