Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    On je naljutio Vučića iz bizarnog razloga i kako je stvarno izgledao Dnevnik RTS-a te večeri

    Zagrebački analitičar Davor Đenero neočekivano se našao na udaru Vučića iz bizarnog razloga što oslikava političke prilike u susednoj državi, piše zagrebački „Jutarnji“.

    Kako navode, centralni Dnevnik RTS u četvrtak je kao prvu vest objavio Đenerovu analizu pregovora Beograda i EU, a tek kasnije i vest o Vučićevom privatnom putu u Moskvu gde se neformalno sastao sa ruskim predsednikom Putinom.

    Navodeći da je on bio tek treća vest u Dnevniku, a da je pre njega RTS pustio Đenera, Vučić se našalio da mora obavestiti i Putina da “ima neki stručnjak” koji će uvek biti prva vest.

    “Moram da proverim zašto je toliko važan. Moram da javim i Putinu, sada ću mu poslati dopis – ako nisi znao, postoji Davor Đenero, taj je mnogo važniji od tebe”, rekao je Vučić.

    Međutim, Dnevnik RTS-a koji je isprovocirao premijera Srbije bio je malo drugačiji i nejasno je šta je Vučić hteo da kaže ovom izjavom. Tog dana glavna vest na Dnevniku 2 bila je sahrana Bate Živojinovića, zatim je usledio prilog o otvaranju poglavlja, a potom i sastanak premijera sa Vučićem. Tek u Dnevniku 3 se pojavljuje Đenero, tj. njegova izjava, ali tek posle prve vesti koja je ovoga puta bio sastanak Vučića i Putina.

    “Hrvatski analitičar bio je vest. Rasturio je Putina po važnosti. On je bio pre Putina. Ko si ti, Putine, Rusijo, kad je tu Davor Đenero, to je važna vest”, rekao je Vučić i dodao da je RTS nezavisan javni servis, kao i da se ne on ne meša u njegovu uređivačku politiku, piše “Jutarnji”.

    Đenero kaže da je on ispao kolateralna žrtva u Vučićevom pritisku na RTS.

    “U pitanju je njegova sujeta i upozorenje RTS-u da ubuduće pazi kako izveštava. Inače, te večeri me je nazvala tamošnja novinarka i zamolila komentar o Poglavlju 23 u pregovorima s EU i blokadi koju preduzima Hrvatska. Iz novinarskog ugla to je važnija tema od neformalnog sastanka Putina i Vučića, ali ja ni na koji način nisam mogao uticati na redosled vesti u beogradskom Dnevniku”, rekao je Đenero.

    Inače, dodaje zagrebački portal, Đenero je izjavu koja je naljutila Vučića dao samo dva-tri sata pre nego što je te noći u kritičnom stanju završio u klinici na Rebru.

    On navodi da je preko RTS hteo da pošalje poruku da se u pristupnom procesu u EU uvek javljaju problemi s nekom od članica, te da njih “odmah treba rešavati dijalogom, a ne pokušati protiv članice lobirati pri Evropskoj komisiji, u Predsedništvu EU ili kod uticajnih članica”.

    Izvor: BIZLife, Jutarnji list

    Foto: AJ screenshot

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE