Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kruz se povukao. Tramp gotovo sigurno kandidat republikanaca za predsednika SAD

    Kandidat Republikanske partije za predsedničku nominaciju Donald Tramp ubedljivo je pobedio na unutarstranačkim izborima u saveznoj državi Indijana i najverovatnije će se suočiti sa kandidatkinjom Demokratske stranke Hilari Klinton na predsedničkim izborima u novembru.

    Njegov protivkandidat Ted Kruz odustao je od trke za predsedničku nominaciju SAD nakon poraza u Indijani.

    Trampu je potrebna podrška još samo 200 delegata jer ih je do sada prikupio 1.047, da bi formalno obezbedio predsedničku nominaciju, ali Kruzovo odustajanje od kampanje znatno je olakšalo posao američkom biznismenu.

    „Što se tiče Teda Kruza, ne znam da li mu se svidjam ili ne, ali znam da je pakleni protivnik. Sledeća na redu je Hilari Klinton“, rekao je Tramp u pobedničkom govoru.

    Sander je nakon poraza kazao da se njegova kampanja završava u Indijani.

    „Rekao sam da ću nastaviti sve dok postoji realna šansa za pobedu. Žao mi je, ali mislim da pobeda više nije realna“, rekao je kandidat republikanaca.

    Američki milijarder poručio je da će pobediti na predsedničkim izborima u novembru i obećao da će vratiti „Ameriku na prvo mesto“.

    U redovima Demokratske stranke Berni Sanders je pobedio Hilari Klinton. Sandersova pobeda neće ugroziti favoritkinju demokrata koja je već obezbedila 92 odsto potrebnih delegata za predsedničku nominaciju.

    „Znam da Hilari Klinton misli da je ova kampanja završena. E, pa nije u pravu“, poručio je Sanders.

    Uprkos „pretnjama“ svog protivkandidata Klintonova se polako okreće kampanji za predsedničke izbore u novembru.

    Klintonova i Tramp sada mogu da se posvete šestomesečnoj predsedničkoj kampanji u kojoj će biti reči o budućnosti američkih imigracionih zakona, reformi zdravstvenog osiguranja i vojnim intervencijama širom sveta.

    Kandidatkinja demokrata ulazi u predsedničku trku sa značajnom prednošću u odnosu na svog protivkandidata, zbog zagarantovanih glasova manjina i žena. Ipak, demokrate poručuju da neće potceniti Trampa.

    Izvor: Beta

    Foto: Beta/AP Darron Cummings

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE