Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Matijević: Ako deo biznisa prodam Tenisu, kupujem PKB

    Vlasnik Industrije mesa “Matijević, Petar Matijević za B92 kaže da će ukoliko deo kompanije proda Tenisu, novac uložiti u beogradski PKB.

    Na pitanje šta bi uradio sa novcem od eventualne prodaje nemačkoj klaničnoj industriji I da li bi možda širio polsovanje u Hrvatskoj, matijević je kazao da bi uradio samo jedno – uložio u PKB i to sam.

    “Kad bih prodao investirao bih u PKB, onda mi ne bi trebao ni Kostić”, izjavio je Matijević.

    Upitan kako će kupiti taj poljoprivredni kombinat kada je prodaja obustavljena, Matijević kaže da je u jedno siguran, a to je da PKB ne može bez privatnog vlasništva da efikasno radi i opstane.

    “Nije moglo ni do sada tako, neće moći ni u buduće. Mora gazda da kontroliše. Evo ja u mojoj firmi, tu smo svaki dan i ja i žena I troje dece I zna se ko šta radi”, kazao je Matijević.

    Matijević i biznismen Miodrag Kostić objavili su da su zainteresovani za kupovinu PKB, kada je rasopisan tender za njegovu prodaju.

    Izvor: BIZLife, B92

    What's your reaction?

    Komentari

    • poljoprivrednik

      Lupetancija! Slučajno sam radio u PKB-u, u zlatno doba, još za vreme SFRJ, tako da vrlo dobro znam kako može da funkcioniše takav sistem, sa solidnim menadžmentom. Ni tada nije bilo sve zlatno, ali ...puno se radilo, puno proizvodilo, dobro zarađivalo. Tada je PKB bio jugoslovenski gigant. A onda su došli neki divlji ljudi iz sveta politike ili podzemlja, ko zna... Krali su, otimali, pravili vlastiti biznis na račun PKB-a pa nije ni čudo da je propao. Nije propao sam po sebi već od lopovluka i nemara za koji, uzgred rečeno, niko nije odgovarao kao ni za propast celokupne privrede u Srbiji. Ne znam šta se sve danas podrazumeva pod PKB i koliko to malo košta kad može da ga kupi jedan krajnje sumnjiv mesar.

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE