Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Novi život i novi početak za sve građane Srbije“

    Poslednjeg dana posete Srbiji, kineski predsednik Si Đinping posetio je Smederevo, a prema rečima Aleksandra Vučića, mandatara za sastav nove vlade, poseta Železari predstavlja „veliki dan za našu zemlju“.

    „Hoću da se zahvalim svakome ko je znao kroz kakve teške periode prolazimo. Imali smo hiljade sastanaka, nervirali smo se, mučili, pitali hoćemo li izdržati. Onda smo našli međurešenje, a sa tim smo našlli i pravi spas“, rekao je Vučić i pozvao prisutne da kineskog predsednika pozdrave velikim aplauzom.

    Vučić je dodao da ovo nije samo veliki dan za Smederevo, već i za čitavu Srbiju.

    „Ovo će biti novi početak i novi život za sve građane Srbije. Ovo nije samo novi dan za Smederevo, već će ova fabrika značiti život za sve druge građane Srbije. Dogodine ćemo pokušati da budemo najbolji u svom rastu, a možete li da zamislite da ćemo imati 2 i po puta veći rast od Nemačke, i to zahvaljujući vama, radnici Železare, i zahvaljujući kineskom predsedniku„, poručio je Vučić.

    Radnicima i građanima Srbije poruučio je da je mnogo truda i energije uloženo u budućnost Železare.

    „Kada su nam rekli da je zatvorimo i ne otvaramo, nekoliko nas ze zainatilo, i rekli smo da ćemo se boriti. Posle četiri godine trnovitog puta, uspeli smo da pobedimo, da napravimo slobodnu zonu u Smederevu. Posao je sačuvalo 5 hiljada ljudi, a biće posla za još 10 hiljada“, poručio je Vučić.

    „Ova saradnja je nastavak našeg tradicionalnog prijateljstva, a pokazuje i odlučnost u sprovođenju reformi.  Uveren sam da ćemo iskoristiti prednosti uz intenzivnu saradnju, a da će se u Železari sigurno pojaviti sjaj i vitalnost. Sve ovo će unaprediti razvoj Srbije i biti model saradnje Kine i zemalja centralne i istočne Evrope“, rekao je Đinping i pozvao čelnike Hestila da ne daju preuveličana obećanja i da održe ono što su rekli.

    Izvor: Agencije

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE