Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Od jeseni Ponikve u punoj funkciji

    Užički aerodrom Ponikve će do septembra biti završen i u punoj funkciji za civilni saobaćaj, najavila je ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.

    „Vlada Srbije, pored ulaganja i razvoja aerodroma Nikola Tesla u Beogradu u prethodne dve godine, radi i na razvoju manjih aerodroma u Srbiji i to ne samo pričom“, rekla je Mihajlovićeva u Užicu nakon što je aerodrom Nikola Tesla aerodromu Ponikve donirao 50 miliona dinara, koji će biti iskorišćeni za izgradnju putničkog terminala.

    Mihajlovićeva je naglasila da je vlada izmenila Zakon o vazdušnom saobraćaju i formirala preduzeće Aerodromi Srbije. „Hoćemo da razvijamo i manje aerodrome, da pomognu razvoj turizma i povezivanju ljudi, ali i sportski turizam i transportni avisaobraćaj“, dodala je Mihajlovićeva.

    V.d. generalnog direktora aerodroma Nikola Tesla Saša Vlaisavljević je zahvalio vladi na podršci tom preuzeću koje je imalo rekordne rezultate, ostvarivši bruto dobit od četiri milijarde dinara, što je za šest odsto više nego u 2014.

    Direktor aerodroma Ponikve Saša Savić je najavio da će Ponikve doprineti razvoju tog dela Srbije i da će aerodrom početi da funkcioniše u punom kapacitetu u septembru.

    „Do kraja avgusta biće zvršeno uređivanje aerodroma i postavljeni svetlosni sistemi. Tehnički svi avioni će moći da sleću i veći poput boinga 737-300. Već smo počeli pregovore da organizujemo avio-saobraćaj sa manjim avionima do 30 mesta“, dodao je Savić.

    Izvor: B92

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE