Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    PREVARA NA FEJSU: „Prijatelj“ vam traži novac (FOTO)

    Na društvenoj mreži Fejsbuk se širi novi vid prevare, tako što vam od prijatelja na mreži može stići molba da mu uplatite novac, a zapravo je njegov nalog hakovan.

    Od vašeg prijatelja stigne molba da mu završite nešto u Srbiji i da mu/joj za to treba određena suma novca.

    Ako se korisnik „upeca“ na priču, a zašto ne bi, pošto je reč o prijatelju, onda se od njega traži da plati hitno novac na ime njegovog „imaginarnog“ prijatelja koji je u Nemačkoj, a da ćete za to biti nagrađeni samo dan ili dva kasnije.
    FejsbukPrevaraMeđutim, ukoliko nastavite priču misleći da pričate sa prijateljem, bilo kakav drugi zahtev koji vam uputi, poput molbe da vam „lajkuje“ neku fotogrfiju ili vas pozove u neku grupu, apsolutno ignorišite takve predloge, jer u tom slučaju može da hakuje upravo vaš profil i onda da u vaše ime vašim prijateljima stiže isti zahtev za uplatom novca.

    Takve bi trebalo prijaviti da se to ne bi dalje širilo. U slučaju da vam se to desi, ili vašem prijatelju, valja znati da se takve i slične „internet prevare“ prijavljuju u Palati pravde, u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

    U okviru njega je obrazovano posebno odeljenje za borbu protiv visokotehnološkog kriminala tj. Posebno tužilaštvo, kome se u pismenoj formi podnose takve prijave.

     

    Izvor: BIZLife

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE