Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vlasnici lokala u Savamali tuže državu

    Vlasnici lokala, čije su objekte u Hercegovačkoj ulici bagerima u noći 25. aprila porušili za sada nepoznati počinioci pod fantomkama, najavili su da će tužiti državu Srbiju i Grad Beograd.

    Oni navode da će zaštitu zatražiti i od međunarodnih institucija i da očekuju obeštećenje za pretrpljenu štetu i izgubljenu dobit.

    Vlasnik preduzeća Transport peroni Vladimir Marković kaže da je to preduzeće 2001. godine zaključilo ugovor o zakupu sa tada SR Jugoslavijom-Komisijom za administrativna pitanja Savezne Vlade prema tadašnjim propisima i da su svi sagrađeni objekti dobili saglasnost nadležnog organa a preduzeće je 2003. godine podnelo zahtev za legalizaciju, koja ni do današnjeg dana nije okončana.

    Vlasnik firme Iskra d. o. o. Dušan Miljević, čijih 1.000 kvadrata poslovnog prostora je srušeno u Hercegovačkoj ulici, kaže da ih je gradila državna firma pre 50 godina, a da on nije dodao ništa od kada je kupio preduzeće.

    Kako kaže, osim što mu je imovina srušena, Grad je izvršio i bespravnu eksproprijaciju 1.400 kvadrata zemljišta, a u trenutku rušenja nijedan objekat njegove firme nije ispunjavao zakonske uslove da bude srušen, pošto su neki objekti imali važeću privremenu dozvolu, neki važeću upotrebnu dozvolu, a neki važeću građevinsku dozvolu.

    [preporucene_vesti ids=“236073, 235935″]

    Izvor: Danas

    Foto: Twitter

    What's your reaction?

    Komentari

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE