Zbog ograničenja meksičkih vlasti Ford GASI PROIZVODNJU širom SAD

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zbog ograničenja meksičkih vlasti Ford GASI PROIZVODNJU širom SAD

  Meksička država Čivava (Chihuahua) ograničila je proizvodnju u fabrici za proizvodnju motora za automobile na 50 odsto i time praktično blokirala rad mnogih proizvošača automobila sa sedištem u SAD-u.

  Ovim putem oglasio se Ford Motors rekavši da će, ako se situacija ne promeni, biti primoran da ugasi proizvodnju u više fabrika,  kao i da su ova ograničenja „neodrživa”.

  Meksiko je ključni deo šireg međunarodnog lanca koji je presudan za snabdevanje za američke proizvođače automobila, koji su svoje fabrike otvorili upravo preko granica Meksika zbog nižih troškova poslovanja.

  Američki ambasador u Meksiku, Kristofer Landau u četvrtak je rekao da će proizvođači automobila iz Derborna, država Mičigen, morati da zatvore neke američke fabrike već sledeće nedelje ako ne dobiju motore proizvedene u Meksiku.

  Predsednik Američke i internacionalne grupe Ford Kumar Galhotra rekao je da kompanija ima „nekoliko dobavljača” koji posluju pod ograničenjima koje je nametnula država Čivava.

  „S obzirom na to da naše američke fabrike rade na 100 odsto, ovo nije održivo”, rekao je Galhotra.

  „Iako sledeće nedelje ne očekujemo uticaj na proizvodnju, nastavljamo da sarađujemo sa vladinim zvaničnicima da bismo došli do bezbednog i konstruktivnog rešenja za nastavak proizvodnje”, dodao je.

  Podsetimo, u maju kada je Meksiko nagovestio da će odložiti ponovno otvaranje svojih fabrika, meksički zvaničnici su rekli da će njihove američke kolege zatražiti brži povratak, tvrdeći da američke fabrike ne mogu da rade bez meksičkih postrojenja.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE