Vežba koja poboljšava RASPOLOŽENJE i menja vaše POGLEDE na svet - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vežba koja poboljšava RASPOLOŽENJE i menja vaše POGLEDE na svet

  Šta ako biste saznali da postoji jednostavna vežba koju biste mogli da uradite za samo nekoliko minuta, bilo gde a za koju je naučno dokazano da poboljšava vaše raspoloženje i vaše poglede na budućnost, bar na neko vreme? Da li biste je radili?

  Vežba postoji. Zove se “samo vizualizacija najboljeg sebe”, a više nedavnih studija potvrđuje da vam može podići raspoloženje i povećati optimizam, barem privremeno.

  Samo vizualizacija najboljeg sebe se sastoji od kratke vežbe pisanja u kojoj zamišljate svoje najbolje moguće ja u potencijalnoj budućnosti, u kojoj gotovo sve ide kako treba. Posao vam cveta, porodični život ide odlično i finansijski ste stabilni.

  Istraživači su otkrili da je ova vizualizacija povećala pozitivan uticaj i očekivanja i smanjila ambivalenciju, kako posle vežbanja, tako i do nedelju dana kasnije.

  Proces traje samo nekoliko minuta, ne košta ništa i učiniće da se osećate bolje nego ranije.

  Takođe, vizualizacija budućnosti u kojoj ste postigli svoje ciljeve olakšaće vam da ih zaista i postignete.

  Ako ste spremni da isprobate ovaj koncept, evo predloga kako:

  1. Vizualizujte najboljeg mogućeg budućeg sebe

  Zatvorite vrata svoje kancelarije ili pronađite mesto na kome vas niko neće ometati. Izaberite vreme u budućnosti. Zamislite sebe u onoj budućnosti u kojoj su stvari krenule kako treba. Osnovali ste kompaniju o kojoj ste sanjali i koja već donosi pristojnu zaradu. Ili ste dobili posao iz snova. Živite u kući o kojoj ste oduvek maštali sa partnerom kojeg volite.

  Samo nemojte preterivati. Poenta nije u tome da vizualizujete svoju najveću fantaziju, već najbolju moguću budućnost koja je dostižna u stvarnom svetu.

  Jednom kada izaberete svoj budući vremenski okvir, provedite nekoliko trenutaka razmišljajući o tome. Kako biste se osećali? Gde biste bili? Sa kim?

  2. Provedite 10 minuta zapisujući

  Zatim provedite 10 minuta zapisujući opis tog budućeg ja. Možete napisati esej, a možete biti nejasni i apstraktni. Odgovorite na pitanja o vašem budućem sebi i budućem životu ili jednostavno zapišite kakav je osećaj postići većinu svojih najvećih ciljeva.

  Ne trošite previše vremena zaustavljajući se i razmišljajući o tome i ne brinite o stvarima kao što su gramatika i pravopis. Uostalom, osim ako se ne odlučite drugačije, niko to nikada neće videti osim vas.

  I to je to! Ako ste poput većine, ova vežba će odmah poboljšati vaše raspoloženje i vaše poglede na život, a taj efekat može trajati čak nedelju dana. Možete isprobati različite verzije vežbe, vizualizujući najboljeg mogućeg ja u različitim aspektima vašeg života.
  U stvari, ovo bi mogao da bude dobar nedeljni ritual, nešto što ćete raditi svake nedelje uveče kako bi vam nedelja protekla kako treba. Da li ćete isprobati?

  Izvor: BIZLife/Inc.com

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE