Viber saopštio: MOMENTALNI PREKID svih poslovnih odnosa s Fejsbukom

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Viber saopštio: MOMENTALNI PREKID svih poslovnih odnosa s Fejsbukom

   Jedna od vodećih aplikacija za besplatnu komunikaciju, Rakuten Viber, objavila je da prekida sve poslovne odnose sa Fejsbukom. Aplikacija će ukloniti Fejsbuk aplikacije Facebook Connect, Facebook SDK i GIPHY, kao i obustaviti zakup reklamnog prostora na ovoj platformi društvenih mreža.

  Na ovaj način kompanija Rakuten Viber podržava sve masovniji pokret #StopHateForProfit („Prekinite mržnju radi profita“) čiji je cilj bojkot spomenutog tehnološkog džina.

  Podstaknuti protestima pokrenutim širom SAD tokom proteklih nedelja, grupacija čije su članice šest organizacija – a među njima „Liga protiv prezira“ i „Nacionalna asocijacija za napredak osoba obojene puti“ – apelovala je na kompanije koje se reklamiraju na Fejsbuku da obustave zakup reklamnog prostora na ovoj društvenoj mreži tokom meseca jula, kao odgovor na izostanak konkretnih mera i aktivnosti kompanije u zaštiti korisnika platforme od govora mržnje.

  Niz negativnih događaja, tokom kojeg se odigrao i skandal sa firmom „Kejmbridž Analitika“ kada je spomenuta firma za politički konsalting nezakonito prikupljala i koristila podatke skoro 87 miliona korisnika Fejsbuka, kulminirao je, po Viberu, u ovoj poslednjoj aferi sa govorom mržnje.

  U tom smislu, Viber je odlučio da se solidariše sa ciljevima pokreta #StopHateForProfit i nadalje prekine sve poslovne odnose sa Fejsbukom.

  „Fejsbuk nastavlja sa praksom pogrešne interpretacije svoje uloge u savremenom svetu. Kompanija koju odlikuje nemaran odnos prema podacima svojih korisnika i nedostatak privatnosti u njenim aplikacijama, a sada i šokantno odsustvo nužnih mera kojim bi javnost bila zaštićena od nasilnog govora koji ugrožava društveni red i mir – ovim poslednjim ispadom je otišla predaleko“,izjavio je Đamel Agaua, globalni generalni direktor Vibera.

  Aktivnosti čiji će ishod biti uklanjanje dodirnih tačaka sa Fejsbukom sa aplikacije Viber će biti okončane do početka meseca jula 2020, dok će zakup reklamnog prostora na ovog društvenoj mreži biti obustavljen momentalno.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay/Viber

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE