VIDEO: Dokumentarac Morgana Frimena koji se mnogima u Srbiji neće svideti - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  VIDEO: Dokumentarac Morgana Frimena koji se mnogima u Srbiji neće svideti

  U dokumentarnoj emisiji “Priča o nama” koju na kanalu Nacionalna geografija vodi poznati holivudski glumac Morgan Friman (80) iznete su tvrdnje da je srpski narod kriv za rat na prostorima bivše Jugoslavije, kao i za genocid i etničko čiščenjenje u Srebrenici, piše “Kurir”.

  U epizodi koja je prikazana u nedelju, Friman u Sarajevu i Srebrenici razgovara sa bosanskim novinarem Senadom Hadžifejzovićem i njegovim sinom Fedom, koji mu objašnjavaju da se “desio genocid”.

  “Šta se zaboga ovde desilo?”, uzviknuo je Friman šetajući grobljem u Srebrenici.

  “Ono što se ovde desilo je genocid. Granica sa Srbijom je veoma blizu. Srbi su došli ovde i hteli da ubiju sve, želeli su da ovu teritoriju odvoje od Bosne i pripoje Srbiji. Srpska vojska sakupila je sve muškarce, žene i decu i smestila ih u fabrike. Tamo su ih razdvojili, pa su muškarci i dečaci odvedeni u planine i ubijani. Tada su počeli s masovnim ubijanjem, po 1.000 ljudi u jednom naletu”, reči su Feda Hadžifejzović, a prenosi Tanjug.

  Fed kaže da ne može da veruje kako je neko mogao da uradi takvo “etničko čišćenje”.

  “Cele generacije su ubijene ovde. Bombardovanje je dovelo do okončanja rata, ali nije spaslo žrtve u Srebrenici”, kaže Friman, uz slike iz rata u BiH.

  Friman je kasnije dao i intervju istom bosanskom novinaru Senadu Hadžifejzoviću u kojem je izjavio da mu je izuzetno drago što je u Bosni, a kada je nabrajao republike nastale raspadom Jugoslavije pomenuo je i Kosovo kao nezavisnu državu, navodi “Kurir”.

  Izvor: Kurir

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE