VIDEO: "Šišanje" na Kim Džong Una

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  VIDEO: “Šišanje” na Kim Džong Una

  Aleksa Vulović (25), Beograđanin koji živi u Australiji, snimio je dokumentarni film o Severnoj Koreji gde se, kako kaže, dobro proveo.

  Najzatvoreniju zemlju sveta, o kojoj, uz istine, kako kaže, vlada i mnogo zabluda, posetio je nedavno, a Australijancima, koji sve gledaju iz “američkog ugla”, ali i ostatku sveta, svojim filmom je želeo da “otvori oči”.

  Aleksin dokumentarac “Šišanje” daje malo drugačiju sliku o Severnoj Koreji. Cilj mu je bio da mnoge predrasude i osude, koje po pravilu stižu iz Amerike, a koju u korak prati i Australija, razotkrije i “spusti na zemlju”, a on je kao student političkih nauka i “zbog globalne nepravde koju je i Srbija, zemlja iz koje su mu koreni, trpela decenijama”, imao potrebu da snimi ovakav film, pišu “Novosti”.

  “U Australiji već duže vlada potpuna pomama za svakom informacijom koja se tiče Severne Koreje. Osim što se ovdašnji australijski mediji utrkuju koji će prvi da ismeje ili se zgrozi nad novom vešću o predsedniku Kim Džong Unu, Severnom Korejom, zapravo se ‘pokrivaju’ domaći problemi. A često i istina”, ističe on.

  Informacija da je u Severnoj Koreji zakonom propisano da svi muškarci moraju da se šišaju kao i njihov vladar, sručila se na zapadne medije kao “bomba”. Po Aleksinim rečima, gotovo da nije bilo dana, televizije i novina, ni internet-portala, koji se nisu bavile ovom pričom. Da bi otkrili da li je neproverena glasina zaista tačna, sa prijateljem se zaputio na šišanje u Severnu Koreju. To putovanje i naravno frizura koju je, kaže, apsolutno sam izabrao, postali su deo filma koji je snimio sa prijateljem i objavio na Youtube kanalu. Nakon desetine hiljada pregleda, usledila su i gostovanja po televizijama.

  “Nisam više mogao da slušam sve te laži i izmišljanja koje su plasirali australijski mediji. Imao sam potrebu da odgovorim na neka pitanja, baš kao što su to činili i moji roditelji tokom bombardovanja Srbije, pre 18 godina. Bio sam sedmogodišnjak i sećam se iskrivljene slike o Srbima i svemu što se tamo dešavalo, koja je plasirana na Zapadu. U Srbiji je živela moja baka i mnogo rođaka, a ja sam slušao svakodnevno kako je to zemlja divljaka i zločinaca”, kazao je Aleksa.

  On je, inače, navikao da putuje svetom, bez velike organizacije, menja prevozna sredstva, puno i pešači i tako otkriva različite kulture. Priznaje, međutim, da je putovanje Severnom Korejom, sasvim drugačije.

  “Obavezno je ići s njihovim vodičima i ne toliko slobodno kako sam navikao. Zvanično, u pitanju je najizolovanija i najtajanstvenija država na svetu, kojom vladaju kultne vođe, članovi dinastije Džong. Proveo sam tamo sedam dana i bez obzira na sve priče, odlično sam se proveo i zabavio”, zaključuje on.

  Izvor: Nedeljnik

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE