Vlada na račun drugog po redu gubitaša u zemlji prebacila 400 miliona dinara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vlada na račun drugog po redu gubitaša u zemlji prebacila 400 miliona dinara

  Vlada Srbije prebacila je 400 miliona dinara iz budžetske rezerve Javnom preduzeću “Putevi Srbije”, objavljeno je u Službenom glasniku. U obrazloženju odluke je navedeno da je novac prebačen “radi obezbedjivanja nedostajućih sredstava” potrebnih tom javnom preduzeću.

  Po podacima Agencije za privredne registre, “Putevi Srbije” su drugi najveći gubitaš u Srbiji sa neto gubitkom od 13,1 milijardu dinara u 2016. godini, što je za čak 36,7 odsto više nego u prethodnoj godini.

  Novopazarski radio Sto plus ranije je objavio da takvi gubici nisu sprečili rukovodstvo “Puteva Srbije” da krajem novembra raspiše tender za kupovinu 11 novih službenih automobila koje planira da plati više od 20 miliona dinara bez poreza na dodatu vrednost.

  Iz tenderske dokumentacije, objavljene na portalu Uprave za javne nabavke, može se zaključiti da su dva vozila sa luksuznijom, a devet sa skromnijom opremom.

  Rok za podnošenje ponuda na taj tender istekao je juče.

  Izvor: Beta

  Foto: Logo

  What's your reaction?

  Komentari

  • Gaga Gangule

   Bog je prvo sebi bradu stvorio

  • jasna

   Nekome uzmu, a daju drugima, naravno uvek dobiju oni koji rasipaju, a uzima se onima koji štede. Tako je i sa porezom, nagradjuju se neplatiše sa reprogramom, tako što im se kamata otpiše a glavnicu vraćaju na rok i do dve godine, a redovne platiše plate kamatu i na 1 dana kašnjenja. Ovo je u zemlji Dembeliji.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE