Vlada rekonstruisala sajt

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vlada rekonstruisala sajt

  Vlada Srbije pokrenula je novi sajt www.srbija.gov.rs, koji je kako navode, u odnosu na onaj iz 2004. godine, savremeniji i u službi građana.

  “Sistem je fokusiran na to da građani koji pišu Vladi/ministarstvima i dobiju odgovor. Na nedeljnom nivou ćemo pratiti kako ministarstva odgovaraju građanima kroz ponuđenu veb formu na sajtu (“Budimo u kontaktu”) i to će nam biti dodatni alat da državna uprava komunicira sa građanima, u sklopu njene transformacije u servis građana”, navode iz Vlade.

  Dodaju da je sajt sada pregledniji, funkcionalniji, lak za navigaciju i prilagođen različitim formatima uređaja, a ima i mobilnu verziju.

  “U smislu dostupnosti sajt ima jednostavan pristup svima. Softver tzv. text-to-speech su radili naši stručnjaci sa FTN iz Novog Sada i firma AlfaNum, takođe iz Novog Sada”, dodaju u saopštenju.

  Novi sajt www.srbija.gov.rs ne promoviše isključivo samo Vladu već i Srbiju, poslovnu klimu: sajt ima deo za privredu, građane, potencijale Srbije, znamenitosti, među kojima 100 najistaknutijih Srba iz naše istorije, tu je lista svih kulturnih institucija.

  “U saradnji sa TOS postavili smo najznačajnije destinacije u našoj zemlji, sa odabirom fantastičnih fotografija, domaćih fotografa (sve su kupljene) jer želimo da ovaj sajt bude promocija Srbije u svetu”, dodaju iz Vlade Srbije.

  Na sajtu se nalaze svi audio/video zapisi i elektronski dokumenti sa sednica Vlade od 2004, kao i arhiva svih sajtova još od 1998. godine. Urađen je u ćiriličnoj, latiničnoj i engleskoj verziji.

  Premijerka će predstaviti sajt u Lisabonu na veb samitu pred publikom od 15.000 učesnika.

  “Novi sajt je ozbiljna transformacija u novo digitalizovano doba. Pored ovog sajta, u planu je redizajn sajta Kancelarije za IT i eUpravu, u narednih mesec dana i Ministarstva zdravlja, koji je sledeći sajt koji će biti redizajniran po istom principu”, dodaje se u saopštenju Vlade.

  Izvor: Danas

  Foto: printskrin

  What's your reaction?

  Komentari

  • gangule

   nadam se da u Lisabonu neće biti reči o prethodnih godina uveliko hvaljenim i predstavljanim sajtovima iz nadledžnosti države, a koji, evidentno, nisu za pohvalu....To je, ipak, naš prljav veš, a za eksponiranje tamo negde, pričaćemo kako smo uveli kojekakve novotarije pa još i rade. Recimo, od 30/10/18 do danas, 07/11/18, ne radi portal Croso, odgovoran za celu Srbiju i status zaposlenih u istoj, sa sedišem na Novom beogrdu!, zbog kurcšlusa, kako su sami naveli.... ali, ima napajanja strujom dovoljno za lampione.....

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE