Vlada Srbije ZADOVOLJNA investicijama u trećem kvartalu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vlada Srbije ZADOVOLJNA investicijama u trećem kvartalu

  U trećem kvartalu 2021. godine dinamika realizacije svih započetih projekata u industrijskim i privrednim oblastima teče po planu i najvažniji pokazatelji su zadovoljavajući, saopšteno je nakon sednice Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP).

  U saopštenju se navodi da je premijerka Ana Brnabić, koja je predsedavala sednicom, istakla da je neophodno nastaviti sa takvim trendovima, uz napomenu “da je značajno povećan i obim investicija u privredi u odnosu na prva dva kvartala”.

  Brnabić je navela i da je “zabeležen rast od 13,4 odsto u drugom kvartalu, dok je za celu godinu očekivano da rast bude preko 6,5 odsto”.

  Na sednici je konstatovano da je, kada je reč o industriji, “oporavak izvestan i vidljiv posle sporijeg rasta tokom maja i juna”, kao i da se “beleži rast usluga”, dok, kako se navodi, “porast stope inflacije ne treba da brine, jer je to prouzrokovano rastom cena tečnog goriva i mazuta na svetskom nivou”.

  U saopštenju se navodi i da je na sastanku zaključeno da su u oblasti infrastrukture i zdravstva “radovi na terenu u punom zamahu i teku po planu”, kao i da su “projekti iz zaštite životne sredine među prioritetima, a među njima je izgradnja ukupno osam regionalnih reciklažnih centara”.

  Kako se navodi u saopštenju, “najvažniji među njima je regionalni reciklažni centar Kolubara – Kalenić, čija se izgradnja po planu očekuje početkom naredne godine”.

   

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE