Vlada uverena da je srpski čelik regularan

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vlada uverena da je srpski čelik regularan

  Vlada Srbije saopštila je da će u potpunosti sarađivati sa Evropskom komisijom u vezi sa istragom zbog navodnih damping cena čelika iz Srbije prilikom izvoza u Evropsku uniju.

  Vlada Srbije “upoznata je s postupkom pokrenutim po žalbi za navodni damping prilikom izvoza čelika u EU, a koju je uložio Eurofer, udruženje proizvođača čelika iz EU, i u potpunosti će u rešavanju ovog pitanja sarađivati sa Evropskom komisijom”, saopšteno je iz Vlade.

  “Očekujemo da od Komisije uskoro dobijemo potpunu dokumentaciju, s preciznim informacijama na osnovu kojih ćemo pripremiti odgovor, u uverenju da proizvođači iz Srbije nisu prekršili pravila anti-dampinga”, navela je Vlada.

  Vlada Srbije u saopštenju je izrazila uverenje “da će i Evropska komisija prihvatiti te argumente”.

  Nekoliko dana nakon što je kineski Hestil zvanično preuzeo smederevsku Železaru, zvanični Brisel pokrenuo je istragu protiv Srbije zbog damping cena čelika. Antidamping pocedura pokrenuta je za čelik koji je stizao iz Brazila, Irana, Rusije, Srbije i Ukrajine.

  Evropski proizvođači čelika pozivaju se u žalbi na Protokol 5. Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, koji se odnosi na državnu pomoć i izvozne procedure.

  Predmet istrage odnosi se na period od 1. jula 2015. godine do 30. juna 2016. godine, kada je Železarom upravljao HPK inženjering na čelu sa Peterom Kamarašom”, naveo je list.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE