Vlahović: Ne verujem da može da se ponovi kriza iz 2008.

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vlahović: Ne verujem da može da se ponovi kriza iz 2008.

  Predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović rekao je za RTS da su javne finansije stabilnije nego 2008. godine, ali da je javni dug veći nego te godine, a u dodatnom zaduživanju se nalazi fiskalni prostor za reagovanje ukoliko dođe do loših okolnosti. Vlahović, ipak, ne veruje da može da se ponovi kriza iz 2008.

  Gostujući u Dnevniku RTS-a Vlahović je rekao da , ne veruje da može da se ponovi kriza iz 2008. godine. da su dobre vesti smirivanje tenzija između Amerike i Kine, jer se govorilo o trgovinskom ratu.

  Vlahović je rekao da su javne finansije stabilnije nego 2008. godine, ali je činjenica da je javni dug veći nego 2008. godine i pored toga što je smanjen sa 74 na 55 posto, ali je veći za jedno 25 procenata nego što je bio 2008, u dodatnom zaduživanju se nalazi fiskalni prostor za reagovanje ukoliko dođe do loših okolnosti.

  “Ja ne verujem da može da se ponovi scenario iz 2008. godine, jedne opšte svetske krize, kada je bilo obuhvaćeno gotovo 90 zemalja”, kaže Vlahović.

  Naveo je da će na forumu na Kopaoniku govoriti o greškama u ekonomskoj politici, jer Srbija ima najsporiji oporavak od krize, izuzev Hrvatske, u clom regionu.

  Govoreći o stranim investicijama, Vlahović je rekao da je nivo stranih investicija povećan, ali za snažni rast potrebne su investicije od 25 posto ukupnih investicija.

  Izvor: RTS

  Foto: Youtube screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE