Vlasti iskopale ROV oko sela da bi ga stavile u KARANTIN (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vlasti iskopale ROV oko sela da bi ga stavile u KARANTIN (VIDEO)

  Ruske vlasti iskopale su rov oko udaljenog sibirskog sela da bi ga stavile u karantin, nakon što je koronavirus potvrđen kod više desetina stanovnika.

  Lokalni zvaničnici veruju da se virus proširio tradicionalnim šamanskim obredom.

  Selo Šuluta, koje se nalazi oko 30 kilometara jugoistočno od jezera Bajkal u regionu Burjatija u Sibiru, ima 37 potvrđenih slučajeva virusa među svojih 390 stanovnika.

  Veruje se da je još devedeset i pet ljudi bilo u kontaktu sa zaraženima i stavljeni su u karantin, rekao je šef lokalne administracije Ivan Alhejev.

  Alhejev je rekao da je žarište izbilo nakon što su desetine seljana učestvovale u šamanskom ritualu 10. juna, koji je obavila zaražena žena.

  Rovovi koji su okružili Šulutu iskopani su 29. juna kao mera za sprečavanje vožnje turista kroz selo do obližnjeg Nacionalnog parka Tunka, kao i za ograničavanje kretanja od strane lokalnih stanovnika, od kojih su neki bili skeptični u vezi sa naredbom za samoizolaciju.

  „Ne verujem! Morali bi postojati barem neki simptomi, a ja ih nemam “, rekla je lokalna stanovnica Engelsina Šaboijeva, koja je pozitivna na koronavirus, za ekipu regionalne televizije.

  Druga stanovnica, Svetlana Šaglanova, čiji je suprug umro nakon moždanog udara i koji je pritom bio pozitivan na virus, rekla je da se ne slaže sa dijagnozom.

  “Napisali su da je umro od virusa, ali nije tačno, to je bio samo moždani udar”, rekla je Šaglanova.

  Trenutno jedinim putem do sela sada patroliraju lokalni zvaničnici i pripadnici ruske Nacionalne garde koji dozvoljavaju ulazak samo u hitnim slučajevima i za dostavu hrane u selo.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE