Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Volite da čitate ali ne stižete – da li ste čuli za Bookmate?

Kako izgleda vaš dan sad kada se život lagano vraća u redovne, “postkorona” tokove?

Čini se da smo dobili natrag sve što smo imali pre korone, a kao “bonus” tu su čekanje u redovima koji umeju da se otegnu metrima, stres povezan sa razmišljanjem da li smo poneli dezinfekcionu tečnost sa sobom na posao i gomila pitanja bez odgovora, poput onog hoćemo li i gde na letovanje. U svemu tome, prolazak kroz dan – radni ili slobodan – postala je umetnost svoje vrste, a za predah, kvalitetnu zabavu i opuštanje nema baš mnogo vremena.

Pre skoro dve godine, na domaće tržište je konačno stigla elektronska knjiga i omogućila nam da u čitanju, ovako razapeti između obaveza, uživamo komforno, onako kako to ostatak razvijenog sveta čini već godinama – na mobilnom telefonu ili tabletu, gde god da se nalazimo. Ponekad su i te dve digitalne stranice koje pročitamo dok čekamo autobus pravi melem za dušu, a to što je knjiga sada stalno s nama i što ne moramo razmišljati da li smo je spakovali u torbu pre izlaska iz kuće, bar donekle olakšava život.

S druge strane, i u toplini doma je mnogo jednostavnije čitati s malog (ili malo većeg) ekrana: možda imate bebu i samo jednu slobodnu ruku dok je uspavljujete; možda vaš partner zaspi pre vas i žao vam je da ga budite držeći uključenu lampu, koja vam je donedavno bila neophodna za noćno čitanje; možda, zapravo, možete da deinstalirate jednu od četiri aplikacije za društvene mreže koje imate na telefonu i tih sedam minuta dnevno posvetite knjizi ne razmišljajući da li ste je kupili, zato što imate mesečnu pretplatu koja vam omogućava neograničen izbor stranih i domaćih naslova.

Sve te promene je u naš život donela aplikacija Bookmate – a onda nam je, pre nešto više od mesec dana, priredila novo iznenađenje: sada deo biblioteke nisu “samo” popularni naslovi najvećih domaćih i svetskih izdavača u elektronskoj formi već i audio-knjige na srpskom, hrvatskom i engleskom jeziku, kao i posebna, Single edicija, namenjena upravo onima koji se nalaze u opisu s početka ovog teksta.

Možda ste ovih dana prezauzeti da ispratite roman od nekoliko stotina strana, ali i dalje želite kvalitetnu, pisanu reč; možda vas zapravo zanima specifična, aktuelna tema koja u redovnoj štampi nije dovoljno temeljno obrađena. Ako je tako, možda je  Bookmateova Single edicija, koju vam ovde predstavljamo, ono pravo za vas. U okviru ove edicije, ekskluzivno za srpsko tržište, Bookmate pred vas svake nedelje donosi novi, prevedeni članak iz najcenjenijih svetskih medija. The New York Times, The Guardian i The Economist  prva su velika imena čiji sadržaji dolaze pred našu publiku. Ozbiljne teme u dovoljno velikom formatu da ih možete čitati kao omanje knjige, ali brzog ritma, sažete i u svakom smislu relevantne.

Dosad objavljeni tekstovi donose, između ostalih, priče o vakcini protiv korone, veganima koje društvo voli da mrzi, porno sadržajima koji tinejdžerima šalju prave i pogrešne poruke o tome šta je ljubav, i jednoj tajanstvenoj (aristokratskoj?) porodici. Ako želite da isprobate Single ediciju ili bilo koju drugu elektronsku ili audio-knjigu na aplikaciji Bookmate, BizLife vam danas poklanja 80% popusta na prvi mesec članarine, klikom na ovaj link.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE