Voždov koridor možda NE BUDE ceo autoput?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Voždov koridor možda NE BUDE ceo autoput?

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da još nije odlučeno da li će koridor “Vožd Karađorđe” celom dužinom biti auto-put ili će biti kombinacija auto-puta i brze saobraćajnice.

  Ministarka je u Skupštini Srbije rekla da će se ove godine raditi idejni projekat i da postoje dve mogućnosti i dve varijante.

  “Da li će sve biti auto-put ili će biti delova gde će biti auto-put, a delova gde će biti brza saobraćajnica, videćemo”, rekla je ministarka.

  Ministarka Mihajlović je, govoreći o realizaciji obnove hiljadu kilometara puteva na osnovu kredita Evropske investicione banke, Evropske banke za obnovu i razvoj, Svetske banke i sredstava budžeta Republike Srbije, rekla da je taj kredit iskorišćen oko 50 odsto.

  “I to ne greškom ili problemima Puteva Srbije ili Vlade Srbije — nego zbog problema sa projektantskim kućama”, rekla je Mihajlovićeva.

  Ministarka je dodala da se one ili nisu javljale ili kada bi se javile na javne pozive — nisu mogle da ispune uslove. “Zbog toga još uvek neki kilometri nisu završeni”, rekla je ona.

  Najavila je da počinje novi projekat za pet hiljada kilometara lokalnih puteva, gde će Ministarstvo da bude investitor u realizaciji i, kako je dodala, kontrola će izgledati potpuno drugačije.

  Odgovarajući na interesovanje poslanika u vezi sa mini-hidroelektranama, Mihajlovićeva je rekla da se izmene Zakona o planiranju i izgradnji odnose na postrojenja za biomasu u sklopu poljoprivrednih gazdinstava, a ne na mini-elektrane.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE