VRAĆENI besplatni pozivi za PSIHOTERAPIJSKU POMOĆ usled koronakrize

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  VRAĆENI besplatni pozivi za PSIHOTERAPIJSKU POMOĆ usled koronakrize

  Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije ponovo je ustupilo telefonsku liniju 19833 Savezu društava psihoterapeuta Srbije, kako bi građani mogli da dobiju besplatnu psihoterapijsku pomoć tokom pandemije izazvane koronavirusom.

  Državna sekretarka u tom ministarstvu Tatjana Matić je rekla da će na liniji Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu, svakoga dana od 15.00 do 21.00 čas, volonteri Saveza pružati podršku svim građanima koji imaju psihološke tegobe usled pandemijske krize.

  Takođe, Centar će nastaviti svoje redovne aktivnosti na istom broju telefona sa ciljem pružanja saveta za jačanje bezbednosti dece na internetu i prijema prijava ugrožavanja dece onlajn.

  Građani mogu da izaberu razgovor sa edukatorima Centra ili sa psihoterapeutima.

  “Tokom vanrednog stanja, u aprilu i maju, takođe smo omogućili građanima da na ovaj način dobiju podršku, budući da je nesumnjivo da pandemija uzrokuje teskobu i druge psihološke probleme kod ljudi”, istakla je Matić.

  Dodala je da su u tom periodu volonteri Saveza primili 286 poziva, a prosečno trajanje razgovora bilo je oko 22 minuta.

  “Neophodno je bilo i da Nacionalni centar za bezbednost dece na internetu radi neometano, naročito zbog povećanog korišćenja interneta kod najmlađih i samim tim povećanog rizika od svih oblika onlajn ugrožavanja, a u tom periodu primljeno je 1.778 poziva i onlajn upita i formirano 236 predmeta”, navela je Matić.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE