"Ako budemo vredno i marljivo radili stižemo STANDARD Hrvatske za 15 GODINA" - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Ako budemo vredno i marljivo radili stižemo STANDARD Hrvatske za 15 GODINA”

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Vlada Srbije sa sindikatima i poslodavcima pregovarati o tome da se minimalna zarada sa sadašnjih nešto više od 27.000 dinara poveća do kraja godine na 30.000 dinara.

  „Pokušaćemo da podignemo minimalnu zaradu, ako nas poslodavci ne budu linčovali. Trudićemo se da budemo na radničkoj strani, da pređemo tu magičnu cifru od 30.000 dinara, ali moramo da vodimo i računa o poslodavcima, jer su oni ti koji guraju zemlju napred“, kazao je Vučić gostujući na TV Pink.

  Time bi iznos minimalne zarade prešao 255 evra, rekao je Vučić i ocenio da bi to bio veliki pomak, iako ne i dovoljan.

  Ponovio je i da će prosečna plata u Srbiji do kraja godine biti povećana sa sadašnjih 470 evra na 500 do 510 evra i istakao da će do kraja godine i plate i penzije biti veće.

  PRESTIGLI BUGARSKU, A HRVATSKU ĆEMO STIĆI ZA 15 GODINA

  Vučić je govoreći o ekonomskom stanju u našoj zemlji u poređenju sa regionom rekao da smo pretekli, na primer, Bugarsku, članicu Evropske unije, po visini prosečne plate.

  Govoreći o metodologiji i načinu kako se postavljaju parametri na osnovu kojih se odredjuje pozicija zemlje u odnosu na druge, kaže da Srbija jeste u nekim od tih parametara bolja i od Hrvatske ali da će naša zemlja, „ako budemo vredno i marljivo radili“ dostići standard te zemlje za 15 godina.

  Srbija je, kaže, ubedljivo prva po broju stranih investicija u regionu, a javni dug je, podsetio je značajno smanjen.

  DOLASKOM TOJO TAJERA SRBIJA ĆE POSTATI NAJMOĆNIJI PROIZVOĐAČ GUMA U SVETU

  Predsednik Srbije rekao je da čeka potvrdu za dolazak još jedne nemačke kompanije u Pančevu i da samo može da kaže da je to velika kompanija iz Bavarske i da je reč o velikoj investiciji.

  „Čekam potvrdu za još jednu kompaniju, velika je i jaka, ali ne mogu da kažem ime. Iz Bavarske je“, dodao je Vučić.

  „Srbija će sa dolaskom Tojo tajera postati najmoćniji proizvođač guma u svetu“, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da ta japanska kompanija planira i dodatne investicije.

  Izvor: Beta/B92

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Tara

   "Magičnu cifru od 30.000 dinara" poslanici spiskaju za jedan bolji ručak tako da je izjava depresivna, a još gora depresija je da ćemo za 15 god. da stignemo Hrvatsku koja nema nikakvu ekonomiju već joj stanovništvo beži u Irsku i dr..države. Ne trebaju nam ino kompanije po svaku cenu nego jake domaće firme posebno porodični biznis jer je to ekonomija na duge staze. Ino firma dođe, isisa naše pare, iscrpi resurse i ode dalje u još jeftiniju zemlju. Treba praviti dugoročne strategije.

  • jasna

   Ako godišnje iz Srbije odlazi 50-60 hiljada mladih i obrazovanih ljudi, za 15 godina će otići blizu milion ljudi, sve je manje dece, tako da ćemo mi imati iglavnom penzionere i srednje staru generaciju, te je pitanje kolike će biti plate tada, o penzijama da ne govorimo.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE