Vučić: Austrijski Cumtobel dolazi u Srbiju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vučić: Austrijski Cumtobel dolazi u Srbiju

  Premijer Aleksandar Vučić najavio je da će jedan od najboljih proizvođača inovativnih rasvetnih sistema, austrijska kompanija Cumtobel, otvoriti fabriku u Nišu.

  On je građane Niša o tome obavestio pismom koje je objavljeno na sajtu Vlade Srbije, najavivši da će u tu fabriku austrijska kompanija investirati 30 miliona evra.

  “Kao predsednik Vlade, danas sam posebno srećan, naročito zbog onoga što sam obećao prilikom sedmodnevnog boravka u Nišu, a to je da jedan od najboljih proizvođača inovativnih rasvetnih sistema, austrijska kompanija Cumtobel, definitivno dolazi u Srbiju”, naveo je Vučić.

  On je naveo da je 27. januara to potvrdio Nadzorni odbor kompanije, a svetski mediji, poput Rojtersa i Blumberga, objavili su ovu odluku na svojim servisima.

  Na dolasku ove kompanije radili smo dugo i predano i danas moram da budem radostan jer se ova kompanija, koju svi zovu još i “Mercedes u svetu najnovijih tehnologija rasvete”, odlučila da svoju novu veliku fabriku izgradi u Nišu i u ovaj izuzetno važan srpski centar investira 30 miliona evra, rekao je premijer Srbije.

  Prema njegovim rečima, ta kompanija će biti pokretač inovacija i ozbiljan partner univerzitetima.

  On je napomenuo i da Cumtobel ima fabrike u Nemačkoj, Austriji, Francuskoj, Velikoj Britaniji, na Novom Zelandu, u Australiji, SAD i Kini, a da sada inženjeri i radnici iz Srbije postaju članovi te velike porodice.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE