"Vučić me lično molio da se ne menja ime Sarajevske ulice"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Vučić me lično molio da se ne menja ime Sarajevske ulice”

  Mnogo bure u javnosti digla je odluka beogradskih vlasti da promene imena ulica u Beogradu koja nose ime po toponimima iz SFRJ.

  Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objasnio je za TV Prvu da nije reč o brisanju istorije već da se radi o poštovanju srpske istorije.

  Rekao je i da je o promeni imena ulica u Beogradu razgovarao i s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji ga je, kako kaže, lično molio da se ne menja ime Sarajevske ulice.

  S druge strane, naglasio je Vesić, u Sarajevu su izmenjena imena svih ulica koje su imale nazive po ličnostima iz Srbije i one se sada zovu po njihovim ličnostima.

  “Nema razloga da držimo imena s toponimima iz države koja više ne postoji. Nema potrebe da Beograd ima Hrvatsku ulicu jer nigde u državi hrvatskoj ne postoji Srpska ulica. Ne možemo biti mazohisti i jedini imati imena po toponimima iz Hrvatske, Bosne, Slovenije…”, rekao je Vesić.

  Na pitanje da li je reč o političkoj odluci, on je rekao: “Kako možete da kažete da je to politička priča kada štitimo naš nacionalni identitet.”

  Ne može nama biti važniji Mateja Gubac od Ružice Sokić rekao je Vesić i pitao da li je on zadužio i pružio Srbiji više od Ružice Sokić.

  “U Beogradu će ulice nositi imena ljudi koji su važni za Srbiju i po onima koji su zadužili čovečanstvo”, zaključio je Vesić.

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/vlast-u-beogradu-planira-da-promeni-imena-ulica-dobijena-po-toponimima-iz-sfrj/

  Izvor: PrvaTV

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Pjer

   Ni Kraljevina odavno ne postoji, a Francuzi i dalje imaju prelepu parisku aveniju - Avenue Pierre-Ier-de-Serbie, imaju i Aleksandrov skver u 16. arondismanu, a imaju i Beogradsku ulicu iza Ajfelove kule. Na trgu Kolumbija, na ulazu u Bulonjsku šumu, nalazi se veliki spomenik Petru i Aleksandru (Oslobodiocu i Ujedinitelju), jedan na konju, a drugi konja vodi. U Parizu, trgovi i ulice su francuska istorija, i oni im imena ne menjaju, niti ruše spomenike. Ali, Beograd ne misli tako. Najlakše je kada pameti nemaš.

  • Goran Knezevic

   Mizerne ideje mizernog uma, primerene mizernim vremenima, koja nas polako pretvaraju u regionalnog lidera mizernih revansinstickih doskocica

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE