Vučić: Ove godine veće plate i u državnoj administraciji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vučić: Ove godine veće plate i u državnoj administraciji

  Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je najavio da će ove godine svim zaposlenim u javnom sektoru, uključujući i državnu administraciju, biti povećane plate.

  “Primanja će biti povećana penzionerima, zdravstvenim i prosvetnim radnicima, svim zaposlenima u javnom sektoru”, rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije.

  On je istakao da će te povišice biti isplaćene zahvaljujući boljem stanju u budžetu, ali da je cilj Vlade Srbije da jača privatni sektor u kojem sada radi 1,4 miliona ljudi.

  “Srbiji je potreban godišnji ekonomski rast od četiri odsto da bi sustizala razvijene ekonomije”, rekao je Vučić.

  On je naveo da je na kraju februara budžet Srbije u suficitu od pet od šest milijardi dinara, iako je bio planiran deficit za taj period od 27 milijardi dinara.

  Vučić je kazao da neće prisustvovati savetovanju ekonomista koje će biti održano na Kopaoniku od 7. do 9. marta jer će u to vreme otvarati fabrike i biti sa radnicima.

  Ocenio da je dobro što će tom skupu prisustvovati šef misije Međunarodnog monetarnog fonda za Srbiju Džejms Ruf jer će se čuti objektivnije ocene stanja u srpskoj ekonomiji i finansijama.

  “Treba da naučimo da ne živimo od ispraznih obećanja već od teškog rada”, rekao je Vučič i dodao da su veće investicije, veći izvoz i rast potršonje uslov za bolji život u Srbiji.

  Izvor: Beta

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • E U

   Pošto je činovnički stalež najbrojniji u Srbiji,tj.birokratski aparat,sa porodicama,su glavni Vučićev adut na dolazećim izborima za predsednika Srbije,pa zato i obećava tom birokratskom staležu povećanje plata,ne zbog njihovog siromaštva,već za potporu za naredne izbore! Iako je pre izvesnog vremena izjavio da se neće kandidovati,kad je razmislio,rešio je da izmeni malo ustav i omogući predsedniku vodjenje politike zemlje,koju vodi,dok se premijer vratio na položaj dogovarača sa ministrima,kako da sprovedu naredbe predsednika države ili kancelara,jer frau Angela Merkel,mr.Donald Trump i drug Putin imaju baš takve uloge u državama u kojima žive.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE