Vučiću titula počasnog doktora nauka Moskovskog državnog instituta

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vučiću titula počasnog doktora nauka Moskovskog državnog instituta

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je dobio titulu počasnog doktora nauka na Moskovskom državnom institutu za međunarodne odnose. Pre toga održao je predavanje na temu “Srbija, čuvar nezavisnosti, suvereniteta -važnost samostalnog odlučivanja u savremenom svetu“.

  Rektor MGIMO-a, akademik Ruske akademije nauka Anatolij Vasiljevič Torkunov istakao je da je na inicijativu naučnog saveta odlučeno da predsedniku Republike Srbije dodele titulu počasnog doktora MGIMO-a.

  – Ne daje se toliko često, dobili su je neki poznati svetski političari i državnici, to je tradicionalno priznanje, ali i nosi određene obaveze, a one se odnose naodržavanje dobrih odnosa sa ovim institutom – istakao je Torkunov.

  MGIMO je državni institut za međunarodne odnose, osnovan 1944. i to je osnovna ruska obrazovna ustanova za obrazovanje diplomatskih kadrova. Poredznačajnih ruskih i mnoge međunarodne ličnosti su nosioci diplome ovogprestižnog instituta. Počasnu titulu doktora MGIMO-a su do sada dobili ŽakŠirak, Šimon Peres, Irina Bokova, Nikola Sarkozi…

  Izvor: Večernje novosti

  Foto: Beta, Miloš Miškov

  What's your reaction?

  Komentari

  • Dr Miggyy

   Čestitke predsedniku na dodeli počasnom doktoratu. Tu titulu je dobio na pošten način. Za razlika od njega, njegova okolina je prepuna kadrovima, "doktorima nauka" sa plagijatom od doktorata: Mali, Stefanović, Tabaković, Tončev, Šapić. Uz njihovu pomoć i pomoć pačenjara, keramičara, šoferministri ministar koji ne zna šta je vojska, a vodi je i ostalih napredujemo u sunovrat. Ovi kadrovi jedino što znaju pouzdano je da se hvale i lažu.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE