Vujović: Upravljanje rizicima i borba protivu kočničara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vujović: Upravljanje rizicima i borba protivu kočničara

  Ministar finansija Srbije Dušan Vujović izjavio je da će za ostvarenje planiranog rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP) i dostizanje boljeg standarda u narednoj godini biti najvažnije da se upravlja rizicima.

  On je za RTS rekao da propust menadžmenta Elektroprivrede Srbije (EPS) bio što nije predviđena situacija, nezavisno od loših vremenskih prilika, zbog koje je u ovoj godini proizvodnja uglja bila manja, što je uticalo i da rast BDP bude manji od planiranog.

  Po rečima Vujovića, rizik za ekonomski rast je i to što “kočničari, politički motivisani, mogu da zaustavljaju pozitivne procese, a što ekonomski nije racionalno”.

  Naveo je da će u narednoj godini biti održani lokalni izbori u Beogradu koji je veliki grad i po broju stanovnika i po ekonomskoj snazi, a političke partije često izlaze iz “domena politike”.

  “Političke partije šalju signale koji stvaraju pogrešnu percepciju onoga što se dešava. Ceo svet nam priznaje rezultate, a oni biraju najgore moguće stvari i predstavljaju ih kao relevantan pokazatelj gde se nalazimo. To je ekonomski i analitički pogrešno, a politički katastrofalno”, kazao je Vujović.

  Kako je ocenio, to ne može da bude presudno za ostvarivanje planiranih ciljeva, “ali je važno da ljudi ne troše vreme pokušavajući da se opredele šta je bilo pogrešno u prošlosti već da se okrenu sadašnjosti i da brinu o budućnosti”.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE