Vuletić: Uloga banaka u zelenoj tranziciji veoma važna

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vuletić: Uloga banaka u zelenoj tranziciji veoma važna

  Predsednik Izvršnog odobra UniCredit Banke Srbija Nikole Vuletića izjavio je da je uloga banaka uz međunarodne finansijske isntitucije u zelenoj tranziciji ključna.

  “Sa jedne strane banke imaju savetodavnu ulogu, gde klijentima pružaju stručnu podršku sa ciljem kreiranja optimalnih finasijskih modela i pripremu jedinstvenih paketa finansiranja. Drugi deo jeste podrška sektoru obnovljivih izvora energije i projekata u oblasti energetske efikasnosti kroz direktno kreditiranje i obezbeđivanje drugih povezanih proizvoda koje prate Projektno finansiranje”, kazao je Vuletić na kongerenciji “OIE Srbija 2021” u Beogradu.

  Kazao je da UniCredit učestvuje u više institucionalnih i međunarodnih radnih grupa sa posebnim fokusom na praćenje napretka ekološko-društvenog upravljanja (ESG).

  “Savetodavni tim za održive finansije u okviru odeljenja za korporativno i investiciono bankarstvo UniCredit banke Srbija već nekoliko godina aktivno savetuje naše klijente o relevantnim mogućnostima finansiranja ESG u holističkom pristupu proizvodima, pomažući klijentima u odabiru pravih alata za održivo finansiranje koji su dostupni na tržištu”, naveo je on.

  Prema njegovim rečima, iskustvo UniCredit Grupe govori da postoji mnogo modela saradnje, ali pristupom potrebama klijenata i domaćeg tržišta definiše se konačni model saradnje za svaki pojedinačan slučaj.

  “S tim u vezi, pozdravljamo sve napore vlade Republike Srbije na polju finansiranja i razvoja održivih izvora energije. Čvrsto verujemo da je to budućnost koju ćemo nastaviti da razvijamo zajedno, a UniCredit Banka ostaje pouzdan partner Vladi Srbije, našim klijentima i partnerima na tom putu”, naveo je Nikola Vuletić, predsednik Izvršnog odbora UniCredit Banke.

  Izvor: BIZLife

  Foto: UniCredit Banka

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE