VW dobro zarađuje i - upozorava

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  VW dobro zarađuje i – upozorava

  Iako se hvali skokom zarade, nemački Folksvagen (VW) upozorava da svetsko tržište usporava više nego što se očekivalo, te je smanjio prognozu svoje godišnje prodaje.

  Automobilski gigant je saopštio da mu je zarada skočila za 44 odsto u trećem kvartalu zahvaljujući njegovoj sada profitabilnijoj ponudi modela automobila.

  Dobit VW posle oporezivanja porasla je na 3,98 milijardi evra, dok je prihod povećan za 11 odsto, na 61,42 milijarde. Profit od prodaje od 7,8 odsto je premašio očekivanih 6,5-7,5 odsto.

  Ipak, proizvođač automobila iz Volfsburga je rekao da očekuje “da će se svetsko tržište automobila smanjiti brže nego što se ranije očekivalo u mnogim regionima sveta”.

  Kazao je da će njegova prodaja biti “na nivou” prošlogodišnjih rekordnih 10,8 miliona vozila. Ranije se očekivalo blago povećanje. Kompanija je saopštila da će njena zarada biti na dnu predviđenog raspona.

  Svetski proizvođači automobila suočavaju se s usporavanjem prodaje usled međunarodnih sporova oko trgovine i zbog pritiska Evropske unije i Kine da razvijaju i prodaju nova vozila s niskom emisijom izduvnih gasova, koja zahtevaju velika ulaganja u novu tehnologiju.

  Ford i Reno su poslednjih dana izdali upozorenja o stanju svoje dobiti, dok je Daimler, proizvođač luksuznih automobila Mercedes-Benz, izgubio novac u drugom kvartalu i očekuje se da će strategiju za smanjenje rashoda 14. novembra predstaviti svojim investitorima.

  VW cilja na mesto predvodnika sektora električnih vozila u Evropi time što je lansirao “ID.3”, model kompaktnog automobila s baterijskim pogonom za koji kaže da će mu cena biti toliko niska (najavljena je oko 30.000 evra), da će ta vozila postati masovna.

  Ta nemačka kompanija je uspela da poveća zaradu u trećem tromesečju uprkos porastu potrošnje na istraživanje i razvoj za 18 odsto.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE