Wizz Air dobio najviše ocene za bezbednost

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Wizz Air dobio najviše ocene za bezbednost

  Wizz Air, avio-prevoznik sa najvećom stopom rasta u Evropi i vodeća niskotarifna avio-kompanija u centralnoj i istočnoj Evropi, dobio je najvišu ocenu za bezbednost – 7 zvezdica, koju dodeljuje jedina svetska agencija za ocenjivanje bezbednosti avio-kompanija i proizvoda AirlineRatings.com.

  Ocena bezbednosti za svaku avio-kompaniju se zasniva na sveobuhvatnoj analizi informacija primljenih od svetskog upravnog tela u vazduhoplovstvu i vodeće asocijacije, kao i od vlada i na osnovu istorijskih podataka. Kriterijumi za ocenjivanje obuhvataju važne elemente kao što su IOSA sertifikacija, preporuka FAA, stanje i starost flote, istorija nesreća, ocena bezbednosti matičnezemlje koju daje Međunarodna organizacija za civilno vazduhoplovstvo (ICAO) i drugi parametri. Ocena bezbednosti sedam zvezdica, kao što je slučaj sa Wizz Airom,dodeljuje se avio-kompanijama koje ispunjavaju sve kriterijume procene.

  Wizz Air ima jednu od najmlađih flota na svetu – koja trenutno broji 104 aviona tipa Airbus A320 i A321 CEO, čija prosečna starost iznosi 4,5 godine. Ova avio-kompanija je naručila preko 250 najefikasnijih svetskih uskotrupnih aviona, Airbus A321 NEO, i prvi od njih se pridružuje floti ove avio-kompanije u januaru 2019. godine. Od svog prvog leta 2004. godine, Wizz Air mnogo vremena i resursa posvećuje obezbeđivanju kulture i procedura bezbednosti, kao i obuke i razvoja svetske klase. Wizz Air sarađuje sa vodećim evropskim partnerima za održavanje aviona kako bi njegova mlada i moderna gflota uvek bila u besprekornom stanju.

  „Nama u Wizz Airu je bezbednost uvek glavni prioritet i izuzetno nam je drago što smo dobili najvišu moguću ocenu od agencije AirlineRatings.com. Ovo priznanje za nas predstavlja potvrdu da smo odredili prave prioritete i dodatno jača našu rešenost da nastavimo da letimo na najbezbedniji način širom naše velike mreže od preko 600 linija do 142 destinacije u 44 zemlje”, izjavio je Diderik Pen, izvršni potpredsednik i direktor operacija u Wizz Airu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE