YUTA otkazuje sve aranžmane do 15. maja, NOVAC se neće vraćati - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  YUTA otkazuje sve aranžmane do 15. maja, NOVAC se neće vraćati

  Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije YUTA odlučila je da do 15. maja otkaže sve turističke aranžmane za inostranstvo, zbog vanredne situacije u zemlji, ali i otežanih uslova putovanja u čitavom svetu, izazvanih epidemijom koronavirusa.

  “Radi se o oko 100.010 aranžmana, koje su građani Srbije uplatili za putovanja uglavnom na sever Italije i u gradove Evrope, ali i u zemlje poput Maroka i nekih drugih dalekih destinacija”, kazao je Direktor YUTA Aleksandar Seničić.

  On je objasnio da građani mogu da se obrate turističkim agencijama kod kojih su uplatili aranžmane, kako bi se dogovorili o načinu kompenzacije.

  “Predlog je da građani za uplaćeni iznos dobiju neki drugi aranžman ili da isti aranžman realizuju u nekom drugom terminu”, kazao je Seničić, navodeći da novac nije moguće vratiti, jer su njime unapred plaćeni i prevoz i smeštaj.

  Prema njegovim rečima, turističke agencije zbog čitave situacije sa epidemijom imaju probleme sa likvidnošću. Kako je naveo, zbog toga je o svemu obavešteno i Ministarsvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

  Seničić je kazao i da u asocijaciji YUTA od resornog ministarstva očekuje dodatne razgovore, kako bi se našlo rešenje za pomoć turističkim agencijama.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: N1, Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE