Za infrastrukturu 79 milijardi dinara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Za infrastrukturu 79 milijardi dinara

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je budžet za narednu godinu razvojni i da se njim predviđa 79 milijardi dinara za infrastrukturu, što je za pet milijardi više u odnosu na budžet za ovu godinu.

  Mihajlović je za RTS rekla da će sa više novca u njenom sektoru da se nastavi “rehabilitacija puteva od severa do juga i od istoka do zapada” u Srbiji.

  “To je stabilan budžet, razvojni, drugačiji u odnosu na one dve ili tri godine kada smo morali mnogo da štedimo, sada izdvajamo novac za investicije, ulažemo u infrastrukutru, vojsku, policiju, što će nam omogućiti da se dalje razvijamo”, rekla je Zorana Mihajlović.

  Ona je najavila da će naredne godine početi radovi od Preljine do Požege kao deo Koridora 11, deonica od Niša do Pločnika koja je deo auto puta Niš-Merdare-Priština i da će se uraditi polovina pruge Beograd – Budimpešta.

  Govoreći o zamerkama Fiskalnog saveta, koji je ukazao da su mala izdavanja predviđena za zdravstvo i školstvo a znatno veća za infrastrukturu, Mihajlović je odgovorila da se mora ići korak po korak i da su za zdravstvo i školstvo predviđena sredstva i kroz Kancelariju za javna ulaganja.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE