Za rubriku "verovali ili ne": Komšije prodaju MINSKO POLJE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Za rubriku “verovali ili ne”: Komšije prodaju MINSKO POLJE

  Stečajni upravnik u preduzeću GIK Brod raspisao je licitaciju za prodaju preko 100.000 kvadrata zemljišta na lokalitetu Barica u ovoj lokalnoj zajednici.

  Početna cena po kvadratnom metru su veoma povoljne 0,42 konvertibilne marke, s tim što zainteresovani kupci treba da imaju u vidu da su susedne parcele minirane, te da postoji velika verovatnoća i da je deo zemljišta koji se prodaje pod minama.

  Predmet nadmetanja je neplodno zemljište ukupne površine 105.446 kvadratnih metara. Deo zemljišta je trenutno nepristupačan zbog sumnje na eventualno postojanje neeksplodiranih mina”, navodi se u javnom pozivu.

  Stečajni upravnik Snežana Popović, pojašnjava za portal Capital da su je predstavnici Civilne zaštite iz Broda obavestili o opasnostima koje vrebaju na lokalitetu na kojem je i zemljište koje se prodaje, zbog čega je odlučila da o tome obavesti i potencijalne kupce.

  U Civilnoj zaštiti su sigurni da na susednim parcelama postoje ubojita sredstva koja nisu uklonjena, a kako su rekli postoji sumnja da je isti slučaj i na našoj. Zbog sigurnosti sam to navela u oglasu, a prema nekim tvrdnjama pre desetak godina se tu desio nesrećan slučaj kada je jedan radnik iz elektrodistribucije stradao”, kazala je Popovićeva.

  Prema njenim rečima, ona je od Civilne zaštite dobila skice na kojima su ucrtane sumnjive površine.

  GIK Brod je bilo građevinsko preduzeće koje se bavilo i niskogradnjom i visokogradnjom, a u stečaj je otišlo 2015. godine.

  Inače, ovo nije prvi put da se zemljište pokušava prodati. Na licitaciji u decembru prošle godine nije bilo zainteresovanih kupaca. Zanimljivo, tada nije bilo nikakvog upozorenja u vezi sa neeksplodiranim minama.

  Ponude se mogu podnositi do 1. septembra, a kako se navodi u oglasu, razgledanje imovine se može izvršiti svakog radnog dana.

  Izvor: Capital

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE