ZABRANA prodaje bebe slonova ZOO vrtovima

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ZABRANA prodaje bebe slonova ZOO vrtovima

  Bebe afričkog slona više neće odvajati od majki da bi završile u zoološkom vrtu, odlučeno je na sastanku u Ženevi na kom je odobrena gotovo potpuna zabrana prodaje beba afričkog slona zoološkim vrtovima.

  Nakon rasprave koja je trajala nekoliko dana, predstavnici država potpisnica Konvencije o međunarodnom prometu ugroženih vrsta divlje flore i faune (CITES) odlučili su da pooštre pravila.

  Evropska unija je podržala zabranu istog dana. Predlog je usvojen sa 87 glasova za i 29 protiv. Protiv su glasali predstavnici Zimbabvea, države koja je glavni izvoznik slonova, kao i Sjedinjene Američke Države.

  Zimbabve i Bocvana, zemlje sa zdravijom populacijom slonova u odnosu na druge afričke države, mogle su da izvoze slonove uz “adekvatne i prihvatljive” uslove.

  U skladu sa ovom dozvolom, u Zimbabveu je zarobljeno više od 100 beba slonova i izvezeno u kineske zoološke vrtove od 2012. godine, navode iz Međunarodnog humanog društva (Humane Society International).

  Nova odluka je značajno pooštrila ograničenja trgovine slonovima.

  Od sada, uzimanje slonova iz divljine i smeštanje u “objekte za zatočeništvo” na različitim lokacijama u svetu, moguće je samo pod specijalnim okolnostima – i to mora da odobri komitet potpisnica CITES konvencije.

  Komitet je odobrio zabranu prošle nedelje, ali nije bilo sigurno da li će proći novo glasanje na kraju dvonedeljne konferencije. Predstavnici Zimbabvea su vodili snažnu kampanju protiv predloga.

  Izvor: Danas

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE