Zagrebački rent-a-kar NE DAJE vozila Srbima, kažu - KRADU IH

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zagrebački rent-a-kar NE DAJE vozila Srbima, kažu – KRADU IH

  Jedan Beograđanin nije imao sreće kada je u Hrvatskoj pokušao da iznajmi vozilo od rentakar firme, sa obrazloženjem da Srbima ne iznajmljuju automobile pošto ih kradu.

  Hrvatski portal Net piše da je Đ. G. (38) ove godine letovao u Trogiru i sa trojicom prijatelja je odlučio da poseti Zagreb, Varaždin i Rijeku.

  Hteo je da iznajmi automobil da bi mu bilo lakše da se kreće Zagrebom i okolnim mestima pa je nazvao rentakar firmu Malkoč, smeštenu u Lopudskoj ulici.

  Kada je pozvao telefonom doživeo je neugodno iznenađenje, jer mu je s druge strane rečeno da ne iznajmljuju vozila državljanima Srbije.

  Kada je pitao u čemu je problem i zašto on kao Srbin ne može da iznajmi automobil, osoba s druge strane žice mu je rekla da je razlog to što im državljani Srbije često kradu automobile.

  Ovaj Beograđanin, inače novinar, dobio je takođe odgovor da u slučaju da je, na primer, Kanađanin ili s drugim dokumentima, koji samo nisu srpski, mogao da iznajmi automobil.

  On je za hrvatski portal Net ispričao da svake godine letuje u Hrvatskoj, još od davne 1998, kada su, kako kaže, bile potrebne putne vize za Hrvatsku. Govori i da je često rentirao automobil u Zagrebu i da nikada do sada nije imao probleme.

  “Ja jako volim vaš grad, i zemlju, vrlo često tu dolazim i tokom svih ovih godina nikada nisam imao niti najmanji problem, pogotovo ne s rentiranjem automobila. Kada mi je rečeno da ne mogu da iznajmim auto zato što sam državljanin Srbije bilo mi je baš krivo”, ispričao je Đ.G.

  Vlasnik firme za iznajmljivanje automobila Malkoč potvrdio je je sve što je Đ.G. ispričao. On kaže da ne iznajmljuje državljanima Srbije automobile jer mu ih, kako tvrdi, kradu pa ih prodaju u BiH i Srbiji.

  Tvrdi i da radi od 2009. godine i da mu je do danas ukradeno 17 vozila, a lopovi su mahom bili državljani Srbije. Prema njegovim rečima, i druge hrvatske firme za iznajmljivanje automobila imaju istu poslovnu politiku.

  Portal Net je, međutim, proverio tu Malkočevu tvrdnju i u razgovoru sa četiri druge rentakar firme dobio je informaciju da oni tu uslugu pružaju i državljanima Srbije sa kojima, kako su rekli, nemaju nikakve probleme.

  Rekli su, navodi se, da njihove automobile niko ne krade i da do sada takvi slučajevi nisu zabeleženi.

  Izvor: Politika

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE