Zakerberg: Fejsbuk će više brinuti o privatnosti korisnika  - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zakerberg: Fejsbuk će više brinuti o privatnosti korisnika 

  Mark Zakerberg je obećao da će strateškim zaokretom pretvoriti Fejsbuk u platformu  koja će više “paziti” na privatan život korisnika, usmerenu na poverljivost.

  Fejsbuk mora da postane ujedinjena mreža usmerenija na privatne razmene (za razliku od objave postova koje može pročitati veliki broj ljudi) i na formate tipa priča koje se brišu nakon 24 sata, piše Seebiz.

  “Kada mislim o budućnosti interneta, mislim da će platforma za komunikacije usmerena na ‘privatno’ postati još važnija od današnjih otvorenih platformi”, ocenio je i najavio da namerava da omogući sigurna onlajn plaćanja.

  “Ta promena odgovora novim ukusima korisnika. Danas već vidimo da su privatne poruke, priče i male grupe najbrže rastući onlajn formati komuniciranja”, napisao je Mark Zakerberg u postu objavljenom na svom Fejsbuk zidu.

  Izvršni direktor Fejsbuka namerava da tehnički ujedini mrežu s ostalim aplikacijama Mesindžer, Instagram i Vacap (WhatsApp).

  Ubuduće će biti moguće direktno razmenjivati poruke putem tih mreža koje će moći da šifruju podatke, što je danas moguće samo na Vacapu.

  “Iako trenutno nismo visoko na lestvici po zaštiti privatnosti, razvićemo usluge koje ljudi zaista žele”, rekao je Zakerberg.

  Izvor: BIZLife/Seebiz

  Foto: Beta/AP, Marcio Jose Sanchez

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE