Zakoračite u kreativni svet aparata EOS R: Canon predstavlja kompaktni aparat punog formata - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Zakoračite u kreativni svet aparata EOS R: Canon predstavlja kompaktni aparat punog formata

Canon Europe danas predstavlja EOS RP – mali, lagan i praktičan fotoaparat punog formata bez ogledala namenjen naprednim amaterima koji žele da naprave korak dalje u Canon-ov revolucionarni EOS R sistem.

Savršen za fotografiju i videografiju putovanja, pejzaža i portreta, EOS RP obećava veće potencijale i otvara sve prednosti EOS R sistema – uključujući najbrži automatski fokus na svetu . Kao Canon-ov do sada najmanji, najlakši digitalni fotoaparat punog formata sa izmenjivim objektivima, on pruža vrhunski spoj praktičnosti i jednostavnosti upotrebe, uz impresivan kvalitet slike.

EOS RP takođe omogućava fotografima i videografima da isprobaju i iskoriste Canon-ov kompletan portfolio EF i EF-S objektiva.

Danas je Canon takođe najavio razvoj objektiva RF 24-240mm F4-6.3 IS USM – savršenog saputnika – praktičnog kako po veličini tako i po performansama. To je svestrani objektiv za sve namene namenjen naprednom amaterskom fotografu ili videografu koji pruža široku lepezu žižnih daljina za beleženje izvanrednih snimaka.

Zakoračite u svet punog formata aparata EOS R

EOS RP je pristupačan, a opet napredan fotoaparat u Canon-ovoj liniji aparata punog formata. Pružajući novu generaciju optičkih performansi punog formata u kombinaciji sa potencijalom za istraživanje budućih RF objektiva poput objektiva RF 24-240mm F4-6.3 IS USM, EOS RP sadrži inovativan RF nosač sa 12-pinskim komunikacionim sistemom visoke brzine, kratak fokus zadnjeg plana i široki prečnik nosača od 54 mm. Napravljen „od nule“, RF nosač objektivima omogućava nove nivoe optičkih performansi, brzine reakcije i funkcionalnosti. Fotografi i videografi takođe mogu da iskuse pune performanse svojih postojećih EF i EF-S objektiva pomoću tri opcije EF-EOS R adaptera, uz dodatne funkcionalnosti kada se koristi prsten za kontrolu ili adapter za filter koji se ubacuje.

Podržavanje kreativnosti tišinom, brzinom i kvalitetom

CMOS senzor punog formata aparata EOS RP rezolucije 26,2 megapiksela, u kombinaciji sa najnovijim Canon-ovim DIGIC 8 procesorom pruža kreativni korak naviše zahvaljujući optimalnom balansu detalja, kontroli nad dubinskom oštrinom i neverovatnim performansama snimanja u uslovima slabog svetla. Optimizovan za uslove slabog svetla, ISO 40.000 – proširiv do opsega od ISO 102.400 – radi zajedno sa moćnim Dual Pixel CMOS AF sistemom kako bi fotografima omogućio da sa sigurnošću snimaju čak i u najtamnijim okruženjima, uz mogućnost snimanja i do -5 EV .

EOS performanse, bez kompromisa

Prenosan i praktičan, EOS RP je Canon-ov najlakši i najpristupačniji digitalni fotoaparat punog formata sa izmenjivim objektivima do sada. Sa telom čija je težina svega 485 g , on je odličan za putovanja kada su prostor i težina od značaja. Projektovan da snima u raznim situacijama, fotoaparat je napravljen oko šasije od legure magnezijuma sa visokopreciznim spoljašnjim delovima tela, uključujući zaptivne materijale koji obezbeđuju otpornost na prašinu i vlagu. Svestran u upotrebi, EOS RP pruža moćan Dual Sensing IS sistem koji smanjuje podrhtavanje fotoaparata za potrebe fotografije iz ruke, kao i scenski režim tihog snimanja za diskretno snimanje.

Snimajte, delite i ostanite povezani

Zahvaljujući pametnoj Bluetooth i Wi-Fi mogućnosti povezivanja za snimanje i deljenje, EOS RP omogućava korisnicima da kontrolišu svoj fotoaparat sa pametnog uređaja kako bi daljinski snimali slike ili video zapis preko Wi-Fi konekcije. Prednost ovoga je što se izbegava ometanje subjekta da bi se dobila kreativna prednost, bilo da se posmatraju životinje ili da se postiže udaljeni ili jedinstveni ugao usred sportske akcije. Kada je preuzmete, aplikacija Canon Connect daje punu kontrolu nad postavkama fotoaparata, prikaz uživo, pa čak i opciju da se fotoaparat daljinski probudi preko Bluetooth-a. Kada je povezan sa kompatibilnim iOS ili Android uređajima, EOS RP može da ugradi GPS koordinate u slike što fotografima omogućava da vode evidenciju o lokacijama putovanja. Za deljenje u pokretu, EOS RP može automatski da sinhronizuje slike sa pametnim uređajem, kao i da prenosi sirove RAW podatke na Canon DPP Express aplikaciju za uređivanje na mobilnim uređajima.

Pravljenje 4K filmova visokog kvaliteta u pokretu

EOS RP pruža slobodu i nove mogućnosti videografima koji tragaju za prenosnom kamerom koja je jednostavna za korišćenje. Zahvaljujući DIGIC 8 procesoru, EOS RP može da snima filmove u rezolucijama do 4K pri 25 slika u sekundi i u rezoluciji Full HD pri 60 slika u sekundi. Pomoću funkcija koje uključuju 4K ubrzani protok vremena (time-lapse), intervalski tajmer, Movie Servo AF i HDR filmove, korisnici mogu da snimaju brzu akciju i sekvence usporenih snimaka, kao i da postignu prošireni dinamički opseg. Dual Pixel CMOS AF omogućava precizno fokusiranje i detekciju lica, dok Movie Digital IS pruža stabilizaciju filmova u pet osa kako bi se neutralisalo podrhtavanje kada se snimak beleži iz ruke. Utičnice za mikrofon i slušalice olakšavaju beleženje i praćenje zvuka u realnom vremenu, dok Vari-Angle ekran osetljiv na dodir olakšava snimanje u raznim uglovima.

Današnji pun format i sutrašnje mogućnosti RF objektiva

Canon danas potvrđuje svoju trajnu posvećenost nedavno predstavljenom EOS R sistemu i RF nosaču, najavljujući razvoj šest objektiva punog formata koji će biti predstavljeni u 2019. u čast dostizanja jubileja u proizvodnji od 140 miliona EF i RF objektiva . Deo plana razvoja objektiva je RF 24-240mm F4-6.3 IS USM, savršen saputnik – praktičan kako po veličin, tako i po performansama. Ovaj svestrani objektiv za sve namene namenjen naprednom amaterskom fotografu ili videografu pruža široku lepezu žižnih daljina za beleženje izvanrednih snimaka. Ostalih pet RF objektiva punog kadra koji se trenutno razvijaju odgovaraju potrebama svakog korisnika – od naprednih amatera do profesionalnih fotografa i videografa koji tragaju za savršenim snimkom. Nastavljajući Canon-ovo nasleđe optičkih objektiva, ova lepeza objektiva će pomeriti granice kreativnog snimanja zahvaljujući novoj najsavremenijoj optici i naprednoj obradi slike, kako fotografija tako i video snimaka.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE