Zakupci lokala planiraju TUŽBU protiv vlasnika kragujevačkog TC

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zakupci lokala planiraju TUŽBU protiv vlasnika kragujevačkog TC

  Vlasnici lokala u TC Plaza u Kragujevcu, kompanija SEC iz Beograda, traže od zakupaca da plate pun iznos kirije za period tokom kog tržni centar nije radio, zbog čega Unija zakupaca Srbije planira da podnese tužbu.

  Kompanija SEC iz Beograda obavestila je zakupce lokala u TC Plaza da za period od 21. marta do 8. maja duguju pune iznose za kiriju prema ugovorima, jer im zakupci do 28. maja nisu odgovorili na njihov predlog u kom im nude privremeno umanjenje osnovne zakupnine i naknade za marketing za taj period.

  Kako se navodi u obaveštenju, kompanija SEC smatra da su zakupci tako odbili njihov predlog i traže da im se plati pun iznos.

  U Udruženju zakupaca Srbije kažu da su od vlasnika TC Plaza u Kragujevcu dobili predlog za umanjenje zakupnine i troškova marketinga za period u kom TC nije radio, ali da su istovremeno odbili njihov predlog o izmeni uslova zakupa u periodu nakon uslovnog otvaranja TC u vreme otežanog poslovanja usled ograničenog pristupa tržnom centru.

  “Ono što su ponudili jeste umanjenje rente od 20 do 60 odsto za taj period u kom tržni centar nije radio. Većini zakupaca je iznos zakupa veći nego prihod u martu, maju, dok u aprilu niko nije radio tako da nije ni bilo prihoda. Regionalna Privredna komora je imala sluha za nas, kao i načelnica okruga, pisali su i oni vlasnicima dopis, ali ništa”, kaže za Danas predsednik UZS Bojan Mitić.

  UZS će zbog toga, kako kaže, podneti tužbu protiv ove kompanije.

  “Zbog zatvaranja tržnih centara u periodu od 21. marta do 8. maja ne postoji pravni odnos zakupa, a tražićemo i izmene uslova zakupa, odnosno pravo na raskid ugovora o zakupu bez ikakve sankcije usled promenjenih okolnosti, odnosno okolnosti koje se nisu mogle predvideti u vreme zaključenja ugovora”, ističu u Uniji.

  Tražiće i donošenje privremene mere do okončanja sudskog postupka kojim bi se od suda tražilo da privrednom društvu SEC zabrani upotrebu sredstava obezbeđenja, menica, bankarskih garancija do konačnog okončanja sudskog postupka.

  Većina vlasnika tržnih centara u Srbiji izašla u susret zakupcima koji tokom vanrednog stanja nisu imali nikakve prihode od lokala.

  Izvor: Danas

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE