Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Zamislite da radite u pekari i imate platu 1.757 evra

Slovenačka pekara “Pečjak” je poslednjih godina počela da upadljivo povećava izvoz. Slatko, slano i zamrznuto pecivo miriše regionom, ali i Švedskom i Austrijom. Planiraju da osvoje i nemačko tržište.

Prošle godine su na strana tržišta izvezli prozvode vredne oko četiri miliona evra. Od prodaje je ostvaren ukupan prihod od  33 miiona evra.

Najveće povećanje zabeleženo je u izvozu u Hrvatsku, gde su osnovali kompaniju kćerku 2014. godine.

“U poslednje tri godine prodaja u Hrvatskoj porasla je na 2,7 miliona evra. Takođe, sve više izvozimo u Švedsku i Austriju, a naš se rast usporava u Hrvatskoj. Sada planiramo da povećamo rast na nemačkom tržištu, zbog čega smo tamo otvorili kancelariju“, kaže Silvester Pečjak, koji vodi porodični posao od svoje 26. godine, a ima 40 godina.

U jednom intervjuu Silvester je rekao da bi bio vrlo zadovoljan ako bi Pekarna Pečjak ostvarila 35 miliona evra prihoda u trenutku njegovod odlaska u penziju.

“U poslednje vreme smo brzo rastali jer smo se dobro pripremili za gubitak tržišta, što je za nas značila prodaja Merkatora. Zato smo se intenzivno usredsredili na druga tržišta, pa smo u skladu s tim povećali naše ciljeve “, kaže Silvester Pečjak. U Pekarni Pečjak bili su čvrsto protiv prodaje Mercatora Agrokoru, piše Poslovni dnevnik.

Pekara Pečjak dobro je poznata po tome što su plate daleko iznad proseka industrije i iznad prosečne plate u Sloveniji – prošle godine dosegnule su bruto 1,757 evra.

Izvor: Poslovni dnevnik, B92

Foto: promo, www.pekarna-pecjak.si

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE