Zaposleni u državnoj upravi više ne moraju da strahuju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zaposleni u državnoj upravi više ne moraju da strahuju

  Problem Srbije nije glomazna nego neefikasna državna uprava, izjavila je ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić.

  U Srbiji imamo šest i po službenika na 100 stanovnika, što je manje nego u državama Evropske unije, gde je taj prosek između osam i osam i po, rekla je Brnabić u intervjuu za “Novi magazin”.

  Prema njenim rečima, zaposleni u državnoj upravi su već prošli ozbiljno teške rezove i u ovom trenutku više ne treba da strahuju, ali to ne može da se kaže za lokalne samouprave.

  Neke lolakne samouprave su ispoštovale zahteve, ali postoje i one koje i danas ne poštuju odluku o maksimalnom broju zaposlenih i insistiraćemo da kod njih budu drastični rezovi, rekla je Brnabić.

  Na pitanje zbog čega je najavljeno da država neće preuzeti dugove državnih apoteka i domova zdravlja, kada to radi za najveće gubitaše, kao što je RTB Bor, Brnabić je rekla da bi se pretvaranjem tih dugova u javni dug poslala negativna slika da nema odgovornosti za loše vođenje javnog posla, što ne sme da se dozvoli.

  Govoreći o aktuelnom pitanju decentralizacije, Brnabić je istakla da je za potpunu decentralizaciju, jer je tako vlast najbliža građanima koji onda mogu da utiču na sva pitanja, pa i na budžet.

  Navodeći da je elektronsko prijavljivanje za nove zdravstvene knjižice veliki korak napred, Brnabić je istakla da je sledeći korak ukidanje stalnog overavanja knjižica, na šta su se žalili privrednici. Za to u ovom trenutku još nismo spremni, rekla je Brnabić.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE