Zarade na jugu Srbije: Pirot izbio na čelo, pretekao i REPUBLIČKI PROSEK - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Zarade na jugu Srbije: Pirot izbio na čelo, pretekao i REPUBLIČKI PROSEK

Po visini prosečne junske zarade na jugu Srbije na prvom mestu nalazi se Pirot sa prosečnim primanjem od 59.931 dinar.

Nakon Pirota je Niš, gde je prosečna plata iznosila 56.537 dinara, Prokuplje u kom je prosek u junu bio 49.734, Vranje 49.403, zatim Leskovc 46.824 dinara, pokazali su podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Posle dužeg niza godina u kojima je Niš prednjačio po visini zarada, Pirot je ovog proleća pretekao taj grad, a Piroćanci su u junu premašili i republički prosek i to za 191 dinar.

Posečna zarada stanovnika Pirota bila je veća ovog juna u odnosu na isti mesec prošle godine za 9,8 odsto, dok je prosečna junska plata zaposlenih u Nišu porasla za 2,4 odsto.

Prosečna neto zarada u Srbiji 59.750 hiljada

Zvanična statistika govori da su najveću prosečnu neto junsku platu imali stanovnici beogradske opštine Vračar – 97.730 dinara, dok je najniža zarada zabeležena je u Bojniku – 41.108 dinara.

Prosečna zarada bez poreza i doprinosa u Srbiji u junu iznosila je 59.740 dinara, dok je bruto zarada iznosila 82.572 dinara, saopštio je Republički zavod za statistiku.

U poređenju sa istim mesecom prethodne godine, prosečna bruto zarada za jun ove godine nominalno je veća za 11,6 odsto a realno za 9,8 odsto, dok je prosečna neto zarada nominalno veća za 11,4 odsto, odnosno za 9,6 odsto realno

Izvor: Beta

Foto: BIZLife

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE