"Zaravnjenje krive ide sporo, maske nisu efikasne kao policijski čas"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Zaravnjenje krive ide sporo, maske nisu efikasne kao policijski čas”

  Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da se situacija u Srbiji stabilizovala, ali na dosta visokim brojevima, ali se poboljšanje “može naslutiti”.

  Kon je na televiziji Pink rekao da je dobro što je broj pozitivnih PCR testova pao na osam procenata od broja pacijenata koji se jave na pregled, a taj procenat je do pre nekoliko dana bio od 20 do 30.

  Ocenio je da će ovo “zaravnjenje epidemioločke krive” ići sporije jer se “ne može očekivati od maski da epidemiju uspore kao što je bilo sa zatvaranjem za vreme vanrednog stanja”.

  Objašnjavajući svoju izjavu o Beogradu kao “tempiranoj bombi” Kon je rekao da “Beograd nikada nije imao najveći aktivni broj obolelih prema broju stanovnika, ali da pošto je ogroman grad uvek je potencijalno mesto širenja zaraze”.

  Trenutno je, kako je rekao Kon, najkritičnija situacija u Bujanovcu i celom Pčinjskom okrugu, ali se u manjim sredinama epidemija lakše kontroliše.

  On je najavio veće kontrole ljudi koji treba da budu u samoizolaciji i rekao da će se u taj proces uključiti i Komunalna milicija.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/Slobodan Miljević

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE