Zaštitnik: OTKAZI bez objašnjenja i radnici bez ZAŠTITE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zaštitnik: OTKAZI bez objašnjenja i radnici bez ZAŠTITE

  Zaštitnik građana Zoran Pašalić saopštio je da se ove godine Međunarodni praznik rada, 1. maj, obeležava u potpuno novim okolnostima izazvanim epidemijom korona virusa i u vanrednom stanju, koji su uticali i na položaj radnika.

  “Broj otpuštenih radnika, naročito iz privatnog sektora, i dalje je nepoznat javnosti, dok su oni koji obavljaju radne zadatke na poslu na različite načine izloženi infekciji od koronavirusa, od čijih posledica su, nažalost, neki i stradali”, rekao je Pašalić u pisanoj izjavi.

  Navodi da su u riziku od koronavirusa najviše izloženi zdravstveni radnici, ali i prodavci, predstavnici policije i vojske, poštari, volonteri, novinari.

  On je precizirao da građani najčešće u svojim pritužbama navode da im se bez objašnjenja uručuju otkazi, da su primorani da ostavljaju decu bez roditeljskog nadzora zbog odlaska na posao, ali i da rade u nebezbednim uslovima, bez zaštitne opreme i propisanih procedura rada.

  “Od ukupnog broja obraćanja građana u ovom periodu, čak 20 odsto se odnosi na povredu radnih prava”, izjavio je Pašalić.

  U narednom periodu Zaštitnik građana će posvetiti pažnju i zaštititi prava preduzetnika i malih i srednjih preduzeća, koji predstavljaju značajan faktor u ekononomskom životu i prosperitetu zemlje.

  Кako u obraćanjima navode, trenutna situacija je otežala njihovo poslovanje, što je i povod da Zaštitnik građana nadalje prati ostvarivanje prava građana i u ovoj oblasti.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Toni

   Kada radnik dobije otkaz, jedna stvar je sigurna: Šef tj. vlasnik smatra da u datim uslovima radnik nije dovoljno produktivan da zaradi za sebe, državu i vlasnika. Da radi džabe... ne ide. Da zaobidje svevideće oko države... ne može. A vlasnik... kao i svi drugi želi da ima nešto za rizik koji nosi i za uloženo u opremu, kancelarije, obuku... Kada neko drugi proceni da je taj radnik dobra investicija, angažovaće ga.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE