Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Zašto je ova baka svoj 100. rođendan provela sa 40. neznanaca

Neli Ozborn živi sama od kad je njen drugi muž doživeo infarkt i umro, pre 30 godina. Od bliže porodice skoro da nema nikoga ali je to nije sprečilo da od svog jubilarnog 100. rođendana napravi pravu žurku.

S obzirom na to da je većina njenih prijatelja preminula ili se preselila, Neli je pomislila da će svoj rođendan provesti sama sa svojim psom. Zato je povodom proslave jednog veka na ovoj planeti otvorila vrata svoje kuće i urgirala da ljudi uđu unutra i slave sa njom. Na kraju, na njenoj kućnoj žurci bilo je čak 40 neznanaca.

Neli, koja pati od demencije, kaže da je veoma raduje ideji da je neko posećuje.

Kada je bila mala ona je prodavala sladoled ispred bioskopa, a za prvog muža se udala sa samo 19 godina. Danas kaže da iako sama može da namesti krevet i da doručkuje, nije u stanju da priušti svom psu odgovarajuću šetnju.

Ona kaže da voli da je aktivna od kad otvori oči i da joj se ustaljenost i učmalost ne dopadaju. Svaki dan je posećuju komšija i prijatelj, koji su slađi dve i tri decenije od nje. Sa prvim mužem je vodila automobilski posao, a kasnije se bavila i nekretninama. Kada je on umro opet se udala, mada je drugi muž ubrzo umro.

Ona je pre dve godine operisala oba kuka,a tokom oporavka zabavljala se štrikanjem, piše Mirror.

Prošle nedelje ona je širom otvorila vrata svog doma od dva do četiri sata popodne kaže da je zadovoljna za tih par sati, ali da više od toga ne može kao nekada. I pored toga ona se na svojoj žurci divno provela, a posetila ju je i njena pstorka kako bi zajedno slavile pun vek od kako se Neli rodila.

[preporucene_vesti ids=”253587, 87299, 106687″]

Izvor: BIZLife

Foto: pixabay

Piše: D.G.

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE