Zašto je podneta KRIVIČNA PRIJAVA protiv Gorana Trivana?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zašto je podneta KRIVIČNA PRIJAVA protiv Gorana Trivana?

  Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da je krivična prijava protiv bivšeg ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana podneta zbog nesavesnog postupanja u oblasti regulisanja izgradnje mini hidroelektrana (MHE), a da će o tome da li ima elemenata za krivičnu prijavu odlučivati nadležni organi.

  “Ne znam da li intervjuom koji je dao, Trivan nagoveštava da će se SPS pred izbore odreći politike Vlade ili je reč o nekim borbama unutar SPS, ali ono što znam jeste da su ministri odgovorni za resore koje vode. Sve što je Goran Trivan radio kao ministar pokazuje da je njemu stalo da bude prepoznat kao ekolog, umesto da brine o tome šta se zaista dešava sa životnom sredinom“, navela je Mihajlović, objavio je njen kabinet.

  Ona je navela da Trivan, dok je vodio svoju kampanju i javno se zalagao za zabranu MHE, ministarstvo na čijem je čelu bio, nije sprovodilo nadzor nad zakonitošću rada Zavoda za zaštitu prirode koji je menjao izdate uslove za gradnju MHE na istoj lokaciji, te da je odgovorno za višegodišnje nedonošenje pravilnika o minimalnom održivom protoku, kojim bi se spasle mnoge reke, jer bi bio utvrdjen biološki minimum.

  “Drugim rečima, čovek koji je bio ministar životne sredine danas pokušava da objasni kako nije odgovoran za to što se oglušio o svaku svoju obavezu da bi zaštitio istu tu životnu sredinu”, navela je Mihajlovićeva.

  Dodala je da, ukoliko je Trivanov cilj bio da od svih državnih funkcionera ekološki aktivisti samo njega ne napadaju, onda je taj cilj postigao, “ali je cena promovisanja njegovih političkih ideja i neuradjenog posla velika i plaćena je stvaranjem haosa u jednoj važnoj oblasti za državu i građane”.

  “Ako je želeo da ostane aktivista, onda nikad nije ni trebalo da se prihvata ministarske funkcije. Posao ministra je da brine o donošenju zakona i propisa, a ne da bude aktivista u Vladi i da svojim nečinjenjem kreira atmosferu u kojoj će jedan dobar izvor energije kao što su MHE postati meta opravdanog nezadovoljstva građana i tema za one koji žele da politizuju ekologiju, a kojima je Trivan po stavovima očigledno najbliži“, kazala je Mihajlović.

  Bivši ministar zaštite životne sredine Goran Trivan rekao je u intervjuu za list Danas da je krivična prijava protiv njega “neverovatan luping i tragikomičan pokušaj (ministrake Zorane Mihajlović) da odgovornost skine sa sebe i prebaci na nekog drugog”.

  “Tragikomično je da glavni zagovornik izgradnje tih mini hidroelektrana podnosi prijavu protiv mene, koji sam bio protiv toga. Nema elemenata za takvu prijavu, ali bogami ima za njenu odgovornost zbog štete nanete Srbiji”, rekao je Trivan.

  Izvor: Agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE