Zašto neke OBAVEZE treba da ostavljate za SUTRA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zašto neke OBAVEZE treba da ostavljate za SUTRA

  Važno je da budete realni u svemu što radite. Ukoliko ustajete sa nervozom misleći da li ćete uspeti sve da postignete danas, razmislite o tome da neke stvari ostavite za sutra. Nije reč o odugovlačenju već o mudrom upravljanju obavezama.

  Sajt posvećen produktivnoj organizaciji vremena Time management ninja objavio je pet glavnih razloga zašto je odlaganje stvari za drugi dan odličan izbor.

  Rasteretite se

  Ne možete biti efikasni ukoliko je vaš um konstantno pod teretom obaveza. Smanjite tenziju i racionalno odlučite da deo obaveza (stvari koje nisu veoma hitne i važne) prenesete u sutrašnji dan.

  Pređite na stvar

  Ne dozvolite da se nevažne stvari nađu na vašoj listi obaveta. Neka na njoj budu samo glavnih tri do pet obaveza.

  Eliminišite smetnje

  Sve ono što može da vam ometa pažnju i skrene vas sa glavnog puta morate ukloniti. Tokom radnog vremena fokusirajte se samo na najvažnije zadatke. Ne bavite se multitaskingom i radite samo jednu obavezu, a tek nakon toga započnite drugu. Ali i smanjite broj obaveza u danu.

  Ne moraju svi zadaci da budu obavljeni

  Kada ciljano odugovlačite shvatate da neke sitnice jednostavno ne moraju da se obave već jednostavno nestanu ili se reše same od sebe. Najbolje bi bilo da takve stvari delegirate. Ne znači da svaki zadatak mora da se obavi samo zato što ste ga vi stavili na listu obaveza.

  Budite realni po pitanju svog vremena

  Upravljanje vremenom svoj ključ krije u balansu. Ukoliko hoćete da uradite sve odjednom ili ćete uraditi ’ofrlje’, ili nešto nećete stići ili ćete doživeti ’burnout’. Budite realni po pitanju vremena i obaveza koje imate u toku dana.

  [preporucene_vesti ids=”250148, 96773, 265236″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: pixabay

  Piše: D.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE